Hallmattor

En fin hallmatta kan verkligen göra mycket för en extra ombonad och inbjudande känsla. Ofta söker man en praktisk matta som tål väta och smuts bra, men andra gånger handlar det mer om estetiken. Här på Trendcarpet erbjuder vi ett brett sortiment av mattor till din hall, däribland de populära orientmattorna och ullmattorna.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

ATT VÄLJA RÄTT MATTA TILL DIN HALL

Det är inte alltid att en hall är ihopkopplad med entrén, så det första du behöver fråga dig när du ska köpa en hallmatta är vilken typ av slitage mattan kommer att utsättas för. En matta i en entréhall kommer generellt att behöva klara av mer smuts och väta, jämfört med en matta placerad i exempelvis hallen på husets övervåning. En fördel brukar vara om den dessutom är lättstädad. I en hall som knyter ihop rum kanske mattans huvudfunktion istället är att värma upp golvet och dämpa ljud, såväl som att ge hallen lite karaktär.

Här på Trendcarpet kan du köpa hallmattor i flera olika färger i bland annat 200 cm, men det finns fler storlekar än så. Vi har även långsmala såväl som bredare. Hur stor är hallen där du tänkt placera din hallmatta och vad har du för krav på den? Att börja där är en bra start när du ska välja en snygg matta till hallen.

MATERIAL PÅ HALLMATTOR

En mattas material avgör inte bara hur den ska tas om hand, men också i vilket rum den egentligen gör sig bäst i. Välj en matta som är skön att gå på. Här är exempel på många olika material som passar för mattor till hallen:

  1. Trasmattor – den klassiska trasmattan finns i oändliga variationer, ofta i bomull. Lättstädade och tåliga mattor som enkelt kan handtvättas.
  2. Kelimmattor i ull – populära, vackra som konstverk och kända för att vara slitstarka.
  3. Persiska mattor – iögonfallande, naturligt smutsavstötande och tåliga mattor, vilket gör sig bra i hallen.
  4. Boucherouite-mattor – Marockos variant av trasmattan, gjord i ull och återanvända textilier, ofta i intrikata och spännande mönster.
  5. Sisalmattor – handvävda i naturliga växtfibrer, lättskötta och hållbara. Gör sig bra i de flesta rum.
  6. Plastmattor – lättskötta, prisvärda och klassiska mattor av god kvalité.
  7. Hampa- och jutemattor – mattor gjorda i ekologiska naturmaterial med ett karaktäristiskt utseende. Kända för att vara mycket slitstarka och hållbara.

SKÖTSELRÅD GÄLLANDE MATTOR I HALLEN

En hallmatta får ofta utstå mer slitage än mattor i andra rum. Därför kan det vara klokt att ta lite extra väl hand om mattan man valt till sin hall. På så sätt kommer den att hålla längre.

Använd gärna en dammsugare och skaka av smuts från din hallmatta åtminstone en gång i veckan. Att låta smuts och grus samlas under en matta gör att den med tiden slits, så var därför noga att även städa golvet undertill. Som med alla mattor är det klokt att rengöra hallmattan från fläckar direkt när de uppstår – men med ett bra val av material ska detta inte vara alltför svårt. Det finns specifika fläckborttagningsmedel för mattor, samt en uppsjö av väl testade huskurer att prova för den som är nyfiken på sådant. En gång om året till vartannat år mår en matta bra av en ordentlig tvätt. Här skiljer det sig åt på material; vissa kan du enkelt tvätta själv eller lägga ut i snön, medan andra mår bättre av att lämnas in på ett professionellt tvätteri.

Vad du än väljer för lång matta till hallen så ska du se över de tvättråd som kommer med mattan. Följ alltid dessa om du vill vara säker på att den ska hålla sig fin.

STYLA DIN HALL MED EN MATTA

Framför dig har du en mängd olika färger och mönster som kan passa in i ditt hem. Hur kan du med hjälp av en hallmatta lång lyfta din inredningsstil? Välj bland enfärgad matta, mattor i olika längd, hallmattorna finns också i slitstarka material. Olika mönster, längd och bredd. Dem är rätt så lätta att rengöra och kommer in i ditt hem enkelt och kommer också skydda golvet från skador.Fler kategorier - Köpa en matta som passar. Mattor går som ska kunna användas till hellen.

UTOMHUSMATTA - LÖPARE | JUTEMATTA - LÖPARE | SISALMATTA - LÖPARE | TRASMATTA - LÖPARE | RYAMATTA - LÖPARE | ULLMATTA - LÖPARE | PERSISK MATTA - LÖPARE | ORIENTALISK MATTA - LÖPARE | MAROCKANSK BERBER-MATTA - LÖPARE | MATTA 80X300 | MATTA 80X200 | MATTA 70X200 | MATTA 80X250 

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)