• FRI FRAKT & RETUR
 • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
 • SNABB LEVERANS
 • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Hallmattor

En fin hallmatta kan verkligen göra mycket för en extra ombonad och inbjudande känsla. Ofta söker man en praktisk matta som tål väta och smuts bra, men andra gånger handlar det mer om estetiken. Här på Trendcarpet erbjuder vi ett brett sortiment av mattor till din hall, däribland de populära orientmattorna och ullmattorna.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Upptäck fler kategorier

UTOMHUSMATTA - LÖPARE | JUTEMATTA - LÖPARESISALMATTA - LÖPARETRASMATTA - LÖPARERYAMATTA - LÖPAREULLMATTA - LÖPAREPERSISK MATTA - LÖPAREORIENTALISK MATTA - LÖPAREMAROCKANSK BERBER-MATTA - LÖPARE | MATTA 80X300MATTA 80X200MATTA 70X200MATTA 80X250 

Att välja rätt matta till din hall

Det är inte alltid att en hall är ihopkopplad med entrén, så det första du behöver fråga dig när du ska köpa en hallmatta är vilken typ av slitage mattan kommer att utsättas för. En matta i en entréhall kommer generellt att behöva klara av mer smuts och väta, jämfört med en matta placerad i exempelvis hallen på husets övervåning. En fördel brukar vara om den dessutom är lättstädad. I en hall som knyter ihop rum kanske mattans huvudfunktion istället är att värma upp golvet och dämpa ljud, såväl som att ge hallen lite karaktär.

Här på Trendcarpet kan du köpa hallmattor i många olika storlekar och varianter, långsmala såväl som bredare. Hur stor är hallen där du tänkt placera din hallmatta och vad har du för krav på den? Att börja där är en bra start när du ska välja en snygg matta till hallen.

Material på hallmattor

En mattas material avgör inte bara hur den ska tas om hand, men också i vilket rum den egentligen gör sig bäst. Här är exempel på vanliga material som passar för mattor till hallen:

 • Trasmattor – den klassiska trasmattan finns i oändliga variationer, ofta i bomull. Lättstädade och tåliga mattor som enkelt kan handtvättas.
 • Kelimmattor i ull – populära, vackra som konstverk och kända för att vara slitstarka.
 • Persiska mattor – iögonfallande, naturligt smutsavstötande och tåliga mattor, vilket gör sig bra i hallen.
 • Boucherouite-mattor – Marockos variant av trasmattan, gjord i ull och återanvända textilier, ofta i intrikata och spännande mönster.
 • Sisalmattor – handvävda i naturliga växtfibrer, lättskötta och hållbara. Gör sig bra i de flesta rum.
 • Plastmattor – lättskötta, prisvärda och klassiska mattor av god kvalité.
 • Hampa- och jutemattor – mattor gjorda i ekologiska naturmaterial med ett karaktäristiskt utseende. Kända för att vara mycket slitstarka och hållbara.

Skötselråd gällande mattor i hallen

En hallmatta får ofta utstå mer slitage än mattor i andra rum. Därför kan det vara klokt att ta lite extra väl hand om mattan man valt till sin hall. På så sätt kommer den att hålla längre.

Dammsug och skaka av smuts från din hallmatta åtminstone en gång i veckan. Att låta smuts och grus samlas under en matta gör att den med tiden slits, så var därför noga att även städa golvet undertill. Som med alla mattor är det klokt att rengöra hallmattan från fläckar direkt när de uppstår – men med ett bra val av material ska detta inte vara alltför svårt. Det finns specifika fläckborttagningsmedel för mattor, samt en uppsjö av vältestade huskurer att prova för den som är nyfiken på sådant. En gång om året till vartannat år mår en matta bra av en ordentlig tvätt. Här skiljer det sig åt på material; vissa kan du enkelt tvätta själv eller lägga ut i snön, medan andra mår bättre av att lämnas in på ett professionellt tvätteri.

Vad du än väljer för matta till hallen så ska du se över de tvättråd som kommer med mattan. Följ alltid dessa om du vill vara säker på att den ska hålla sig fin.

Styla din hall med en matta

Hur kan du med hjälp av en hallmatta lyfta din inredningsstil? Det finns väldigt många sätt att göra det på, säkert lika många som vi är människor med preferenser, men det finns ett par metoder vid inredning som är nästintill universala. Här har vi samlat några stylingtips till dig som står inför köpet av en ny matta till hallen.

 • I ett lugnt och neutralt stylat hem – testa att skapa ett intressant blickfång med en mönstrad matta som ger liv åt rummet. Kanske vågar du till och med leka med lite mer färg?
 • Det eklektiskt eller bohemiskt inredda hemmet – testa en boucherouite-matta eller kelim. De finns i många färgkombinationer och vackra mönster som ger rummet massor av personlighet.
 • Vill du hellre ha en hallmatta som lyfter fram andra detaljer i hallen, som exempelvis den mönstrade tapeten? Låt då valet falla på en hallmatta i en lugnare färg som kan anta birollen i inredningen, istället för att slåss om att vara huvudrollsinnehavaren.
 • Vill du ha en matta i hallen som hjälper till att knyta ihop rummen? Titta på färgpaletten du redan har i ditt hem. Vilka bas- eller accentfärger har du inrett med, som du kan plocka upp i en matta?
 • Har du en öppen planlösning? Använd hallmattor för att skapa en naturlig avgränsning och känsla av olika rum i rummet. Men låt dem gärna harmonisera med inredningsstilen som finns i de angränsande “zonerna”, som exempelvis kök och vardagsrum, för en mer balanserad helhetsbild.
Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2022 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski