• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • SNABB LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Sveriges största utbud av Marockanska Berber-mattor

Marocko har en väldigt lång tradition av att väva några av de vackraste mattorna i världen. Ända sedan 700-talet, när Berberstammar bosatte sig i Marocko har dessa underbara marockanska mattor vävts. I mer än tusen år har kvinnorna i stammarna handknutet mattor av ull, från de får de sköter om högt uppe i Atlasbergen. Stammarna finns än idag i bergen och kunnandet går i arv från mor till dotter.

Marockanska mattor och dess mönster.

Marockanska mattor är unika i mönster och färger, då de görs för hand utan någon mall att följa. Vävaren tolkar in betydelsefulla erfarenheter och händelser från sitt liv i mattan, symboler för kärleken, naturen, lycka är vanligt förekommande på marockanska mattor. De naturliga starka färgerna, som blå, röd, orange, gul och lila tas från växter och bär, så som Hennabusken, granatäpplen, fikon och teblad som växer i Atlasbergen. Den naturliga svarta färgen kommer direkt av ullen från fåren och getterna i bergsområdena.

Alla marockanska mattor är unika.

Kvinnan i de olika Berberstammarna bestämmer sitt eget mönster, sina egna färger och sin egen form på mattan, därför finns det inte två mattor som ser likadana ut. Trendcarpet fotograferar alla mattor vi får hem och alla marockanska mattor finns på lager och skickas inom 72 timmar. Trendcarpet samarbetar med en lokal matthandlare vid Atlasbergens fot, som varje vecka åker upp i bergen och köper Beni Ourain-, Azilal-, Bouchourett- och andra kilimmattor från Berberstammarna. Vi får därmed tillgång tillgång till antika, semi-antika och nya marockanska mattor av fantastisk kvalitet – till ett pris som är långt under normala förhållanden.

Marockanska mattor är Beni Ourain, Azilal och Boucherouite.

Tre olika typer av Marockanska mattor dominerar. Det handlar om inredningsjuvelerna:

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt