Mattor 300x400 cm.

Här har vi samlat stora, vackra mattor i storlek 300x400 cm. Det här är en storlek som moderna mattor sällan tillverkades i förut men i takt med att efterfrågan stadigt ökat så görs fler modeller i den här imponerande storleken. Sedan länge är det en betydligt vanligare storlek med 300x400 cm bland de orientaliska mattorna från Iran, Afghanistan, Pakistan, Turkiet med flera.

Mattor i större storlek kräver sin plats, men eftersom våra hem blir allt rymligare med öppna ytor finns det idag plats för en extra stor matta i de flesta hem. Och väl på plats förändrar den ett helt rum på ett sensationellt sätt. Tänk så vackert att fylla ut vardagsrummet, sovrummet eller kanske uteplatsen med en riktigt stor matta som omfamnar möblerna.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Matta 300x400 cm

Om du har ett rymligt och öppet hem du önskar pryda med en vacker matta, så kan en matta på 300x400 cm vara något för dig. Det är en härligt stor dimension som kräver sitt utrymme, men som på rätt plats fyller ut rummet och ramar in möblemanget på ett mycket trevligt vis. Hos oss på Trendcarpet kan du välja bland många vackra mattor av denna storlek.

Mattor på 300x400 cm ökar i popularitet

Moderna mattor har tidigare sällan tillverkats i måtten 300x400 cm, men i takt med att efterfrågan växt har också utbudet av mattor i denna imponerande storlek blivit allt större. Storleken har dock varit relativt vanlig på mattor från orienten och länder som till exempel Turkiet, Pakistan och Iran. Efterfrågan på stora mattor av detta slag har sannolikt ökat i takt med att våra hem idag blivit allt öppnare och större. Vi har helt enkelt plats för mattor på 300x400 cm på ett helt annat sätt än tidigare. Och visst är det något särskilt med en riktigt stor matta som verkligen får ta plats? Det för verkligen tankarna till lyxig elegans! Utöver att stora mattor är vackra och bidrar till en ombonad känsla i hemmet, så förbättrar de också rummets ljudbild avsevärt. Likaså skyddar de dina golv mot slitaget de utsätts för över tid och är sköna att gå på, särskilt på kalla vinterdagar. Olika material I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av både enfärgade och mönstrade mattor i storleken 300x400 cm. Hos oss kan du till exempel välja bland vackra orientaliska mattor i starka färger och fängslande mönster, ett stort urval av högkvalitativa sisal- och wiltonmattor, eller flatvävda mattor av ull. Hur tar du hand om en stor matta? Oavsett hur stor matta du köper så är det bästa rådet du kan få att alltid följa de specifika skötsel- och tvättanvisningar som följer med den. Det kan skilja sig mycket mellan olika material och huruvida de behöver fackmannamässig tvätt eller kan tvättas hemma med enkla medel. Att sätta sig in i tvättråden är helt enkelt en billig garanti för att din matta ska hålla sig fin, länge. Men det finns också flera generella råd när det kommer till skötsel och hur du förlänger livet på dina mattor. Ett sådant råd är att åtminstone en gång i veckan dammsuga mattan ordentligt – särskilt om du har en matta med längre lugg. Damm och smuts som sätter sig orsakar med tiden slitage och nötning på din matta. En liten matta kan du lätt skaka av genom fönstret, men har du en matta på hela 300x400 cm blir detta en väldigt otymplig uppgift. Dammsugaren är därför din bästa vän! Har du en matta på 300x400 cm som ofta exponeras för starkt solljus eller är placerad under möbler, så mår den bra av att med jämna mellanrum vridas på. Detta gör att allt slitage inte hamnar på ett enda ställe, utan att mattan slits jämnare. Ett annat gott råd för att minimera slitage är att använda halkskydd under din matta.

Så inreder du med en matta i storleken 300x400 cm

Riktigt stora mattor som de i dimensionen 300x400 cm, bidrar med en ombonad mjukhet oavsett var de hamnar. Storleken gör att du i det rymliga hemmet kan låta mattan omfamna sittgruppen i vardagsrummet eller matsalen på ett elegant sätt. Men minst lika fint kan det bli om du har en stor altan där du kan placera din matta, för härliga dagar i sommarsolen. I vardagsrummet En matta med måtten 300x400 cm i ett stort och luftigt vardagsrum, ger dig möjligheten att placera hela soffgruppens alla ben ovanpå den. Det ger en känsla av en tydligt definierad och genomtänkt yta. Med en så stor matta har du gott om rum för en rymlig soffa där hela sällskapet får plats utan att trängas, extra fåtöljer eller sittpuffar för att rama in sällskapsytan ytterligare samt ett eller flera bord. Även divansoffan eller den större hörnsoffan kommer att se riktigt fin ut med en matta av denna storlek. Den gyllene regeln för placering av soffgrupper ovanpå en matta är att mattan gärna ska sticka ut minst 40 cm på bredden bredvid soffans armstöd. I matsalen I den stora matsalen med plats för 8–10 personer vill du inte gruppera matgruppen ovanpå en matta som är alldeles för liten. Det skapar inte bara ett intryck av feldimensionerad inredning utan blir också jobbigt i längden då stolsbenen kommer fastna i mattkanten när de dras ut. Därför vill man gärna ha minst 75 cm av mattan utstickandes runt om bordskanten. En matta i måttet 300x400 cm kommer i det läget harmonisera perfekt med matgruppen. På altanen Tillhör du de som har en riktigt stor och härlig altan? Skapa en inbjudande och härlig atmosfär genom att inreda med en stor, dekorativ matta på 300x400 cm. Ovanpå den får du med lätthet plats med ditt loungeset – något som verkligen lyfter mysfaktorn under sommarhalvåret!

Moderna mattor 300x400 cm.

Mattor att rekommendera i 300x400 cm är bland annat de röda kelimmattorna från Afghanistan. Fantastiska vegetabiliska färger med den klassiska kelmivävningen, det trappliknande mönsteret. Nyheter bland 300x400-mattor är de vackra bomullsmattorna bomullsmattorna Marina i fiskbensmönster, bomullsmattan Chania i fyra färger, med sitt trendiga kvadratmönster. Här finns naturligtvis den storsäljande viskosmattan Jodphur i flera olika klara färger. Även de enfärgade Silje-mattorna i 300x400 kan klart rekommenderas.

Alla mattor 300x400 cm skickas med fri frakt & fri retur.

Alla mattor på Trendcarpet skickas med fri frakt och fri retur och det gäller naturligtvis också våra mattor i 300x400-kategorin. Att tänka på före beställning är att mäta området där ni önskar att placera mattan. Ibland är det lätt hänt att uppskatta fel, därför är det alltid att rekommendera att man tar fram måttbandet eller tumstocken och mäter, speciellt om man planerar att beställa en stor matta som 300x400. Du beställer enkelt och tryggt din matta med antingen faktura, kort eller banköverföring och har öppet köp i 14 dagar på din order.

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)