Badrumsmattor

Badrummet är ett av våra mest använda rum i hemmet, där en fin badrumsmatta genast bidrar till högre trivsel. Men en matta i badrummet behöver också tåla fuktiga miljöer och vara säker. Här har vi samlat de badrumsmattor du kan köpa hos oss på Trendcarpet – givetvis av hög kvalité och till bra priser!

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

FÖRNYA DITT BADRUM MED EN MATTA

Många badrum domineras av kakel och klinkers, vilket inte bara är kallt att gå på utan också kan kännas ganska sterilt. Att inreda med textilier som till exempel en badrumsmatta gör genast att badrummet känns mer trivsamt. Dessutom är en mjuk och lyxig matta skönt att sätta ner bara fötter på, exempelvis efter duschen eller tidigt på morgontimmarna.

Genom att köpa en matta till badrummet kan du enkelt förnya hela badrummets interiör. Den kan tillföra färg, mönster eller en intressant textur som kombinerar funktion med vacker design. Men en badrumsmatta bidrar också till en trevligare ljudmiljö, då det ofta ekar i ett badrum utan textilier.

OLIKA MATERIAL PÅ BADRUMSMATTOR

Vi har mjuka och sköna badrumsmattor i olika färger. De ska till exempel kunna bli blöta och absorbera vatten från våta badrumsgolv, men samtidigt torka snabbt. Dessutom är det väldigt viktigt att den är enkel att tvätta. Få rum i våra hem utsätts nämligen för så mycket smuts och bakterier, som våra badrum.

De allra flesta badrumsmattor på marknaden idag tillverkas i syntetmaterial, bomull, mikrofiber eller också 100 polyester. Mattor av dessa material är tåliga och mycket lättskötta. För att minska risken för halka har en badrumsmatta även ofta en baksida i latex. Det gör att den bättre ligger på plats, även när golvet blir blött, och ligger då stilla på golvet.

En sak att ha i åtanke när du väljer en badrumsmatta till ditt hem, är att en matta helt i plast inte absorberar vatten lika bra som till exempel en matta i mikrofiber eller bomull. Det kan vara en nackdel i ett badrum där duschen eller badkaret används flitigt.

SKÖTSELRÅD BADRUMSMATTA

Vi på Trendcarpet rekommenderar att du i första hand alltid följer de skötselråd som kommer med din badrumsmatta. De allra flesta badrumsmattor kan tvättas i maskin på 40 grader, men många kan faktiskt tvättas på upp till 60–90 grader. Det är en stor fördel om en badrumsmatta som ligger i ett fuktigt badrum kan tvättas i minst 60 grader, då det förebygger att mögel bildas.

Du kan med fördel skaka av och dammsuga din badrumsmatta åtminstone veckovis, för att rengöra den från löst grus och smuts. Ett gott råd, som är viktig att ha i åtanke om du har golvvärme, är att du bör köpa en matta till badrummet som tål att ligga på ett uppvärmt golv. Annars kan mattan helt enkelt bli förstörd.

SÅ INREDER DU MED EN BADRUMSMATTA

Eftersom det finns ett stort utbud av mattor till badrum kan du hitta en enorm variation av färger, mönster och former. Som exempel rund badrumsmatta. Det är därför inte svårt att finna en matta till ditt badrum som kan matcha både färgpaletten och inredningsstilen du valt. Som skall passa dig och ditt badrum. Vi hoppas du hittar badrumsmatta som passar perfekt för dig.

För att skapa en balanserad och enhetlig look kan du med fördel matcha din badrumsmatta med till exempel duschdraperi och handdukar. Detta kan du göra genom att antingen välja en matta i samma färgskala, alternativt mönstermatcha. Fina gröna växter och doftljus hjälper till att skapa en trevlig, inbjudande känsla i badrummet.

Det finns alla former på mattor för badrummet. Välj form och storlek på matta utifrån ditt badrum. I ett stort rum kommer en för liten matta se obalanserad ut, så välj hellre en större, eller kanske till och med två mattor om du har ett väldigt stort badrum.

SÅ KAN DU PLACERA EN BADRUMSMATTA

Det finns flera sätt du kan placera en matta i badrummet på, men det allra vanligaste är att ha en matta intill duschen eller badkaret. Det är inte bara skönt att sätta fötterna på en mjuk matta efter duschen eller badet, utan du slipper också blöta ner golvet. Ytterligare en aspekt är säkerheten; en badrumsmatta med halkskydd förhindrar att du gör dig illa på hala golv.

Framför handfatet är en annan vanlig plats. Även här kan det ibland skvätta vatten, som då sugs upp av mattan. Det är dessutom behagligt att stå på den medan du exempelvis borstar tänderna.

LIFEHACK: KÖP TVÅ BADRUMSMATTOR

Ett tips är att köpa två stycken att alternera mellan. På så vis får du inte bara variation i inredningen, vilket kan vara trevligt, men du behöver heller aldrig stå utan en matta på det kalla badrumsgolvet när den andra mattan tvättas. Jag hoppas du hitta din antingen stora badrumsmatta, rund eller något annan stil på den som passar dig och ditt hem. En så både värmer dina fötter och hindrar golvet från att bli jätteblött. Vi har nära produkter som är badrumsmatta 100 cm.

Skaffa två snygga badrumsmattor som passar bra och gör ditt badrum fint, allt med hjälp av en mjuk badrumsmatta

 

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)