Blåa mattor

Blåa matta är en av de populära mattorna när det kommer till färg. Och här har vi också ett stort sortiment av många olika typer av blå mattor. Allt från bomullsmattor till ullmattor, maskingjorda mattor i blå färg och även naturmattor så som i hampa och jute och sisal. Bland de mest sålda blå mattorna finns bland annat Silje, Slite, Calinda och Zaira. Vi rekommenderar också Pagham, Tuva och Heraklion. Letar du efter en blå matta finns här ett stort urval till riktigt bra priser.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

BLÅA MATTOR MED FRI FRAKT & FRI RETUR.

Trendcarpet erbjuder gratis frakter och öppet köp i 14 dagar på alla mattor. Så hittar du en blå matta som du tycker om kan du med stort trygghet beställa hem den mot faktura och känna efter först innan du betalar. Leveranstiden inom Sverige är 1-2 dagar och alla ordar som läggs före klockan 14 skickas samma dag (måndag till fredag), annars dagen efter.

BLÅ MATTA

Ett av de mest populära valen när det kommer till färg är att köpa en blå matta. Blått är en färg som alltid tycks vara trendig och upplevs passa oavsett i vilket rum man placerar den. Här på Trendcarpet har vi många alternativ för dig som söker blå mattor, både vad gäller nyans, storlek och typ av material.

BLÅTT – NORDISKT, HARMONISKT OCH TIDLÖST

Blått är en ständigt återkommande färg inom heminredningstrender. Den känns ofta modern, men samtidigt tidlös och stilren – kanske är det också just därför som blått alltid tycks vara populärt. Att inreda sitt hem med blå toner kan både pigga upp och ge ny energi åt ett rum, liksom blå nyanser kan bidra med en känsla av lugn, harmoni och elegans. Färgen är lika omtyckt på väggar och möbler, som den är i textilier, då det är en färg som kommer i både varma och kalla toner. Det är därför lätt att matcha med andra färger och därav kan en matta i blå nyans passa alldeles utmärkt i hemmets alla rum.

MATERIAL PÅ MATTOR I BLÅ FÄRG HOS TRENDCARPET

Det spelar ingen roll om du söker efter en blå matta till ditt sovrum, kontor eller kök – här på Trendcarpet kan du handla mattor för alla sorters rum. Vi har mattor i olika nyanser av färgen blå samt olika mönster. Du hittar blå naturmattor i material som hampa, jute och sisal, liksom du kan välja bland mattor i viskos eller bomull. Trendcarpet har även flera alternativ på blå trasmattor av god kvalité, något som brukar vara mycket populärt i skandinaviska hem.

SÅ SKÖTER DU EN MATTA I BLÅ NYANS

Hur du sköter din blå matta beror helt på hur den är gjord och i vilket material. En blå viskosmatta är till exempel extra känslig för fläckar, väta och avtryck från möbler, medan ett naturmaterial som ull är både mer slitstarkt och smutsavvisande. Hur man tar hand om dessa olika typer av material skiljer sig med andra ord åt. En matta mår bra av att dammsugas ofta – men tänk på att mattor med lugg alltid ska dammsugas i luggens riktning för att minska slitage. Ett mattunderlägg är också ett gott allmänt råd för att minska slitaget på mattor, oavsett sort. För att ta reda på hur du bäst rengör din blåa matta är det bästa att se över materialets specifika skötselråd.

OM DU FUNDERAR PÅ EN LJUSBLÅ MATTA ELLER MÖRKBLÅ MATTA

Världens konstnärer och designers vet det – men visste du att blå är en färg som av det mänskliga ögat upplevs som behaglig? Blått är, vad man brukar kalla, naturens färg vars energi vi påverkas väldigt mycket av. Inom Feng Shui använder man sig ofta av den blå färgens lugna och rogivande inverkan, men det sägs också vara en färg som bringar läkning. Det är faktiskt vida känt att blått både sänker blodtrycket och hjärtfrekvensen, samt rensar våra sinnen. Kanske är det inte så konstigt att blått är en färg vi ofta ser i sammanhang som har med medicin och hälsa att göra. Att inreda med exempelvis en ljusblå matta kan skapa en atmosfär som känns harmonisk och ger rummet ett luftigare intryck, medan dovare toner som till exempel en marinblå matta förmedlar visdom, lugn men även mystik och klassisk elegans. Varma blå toner skapar en mysig atmosfär och gifter sig med varma metaller såsom koppar och mässing, medan svalare nyanser kan behöva värmas upp en aning med trä och mörkare metaller. Vilken känsla söker du i rummet där du tänkt placera din blåa matta?

HUR KAN MAN INREDA MED OLIKA BLÅA MATTOR?

Blå mattor finns i oändliga variationer och nyanser – det finns således alternativ för samtliga rum i ett hem. Den blå färgen, både som bas och accentfärg, passar lika bra inom skandinavisk design som i det välkända nautiska temat, den mer eklektiska och bohemiska stilen såväl som i det art deco-inspirerade hemmet. Så kanske är egentligen frågan vilken känsla du är ute efter att skapa med inredningen och vilket material som är mest rätt för det specifika rummet. Här är några idéer kring hur man kan tänka i valet av en blåfärgad matta till sitt hem. Vill du pigga upp ett rum? Välj en matta i en mellanblå nyans – eller kanske en mönstrad som du parar ihop med kontrasterande accenter i kuddar och detaljer. Söker du en luftigare atmosfär i rummet eller en klassiskt, minimalistisk känsla? En matta i en ljusblå, pudrig ton kan vara rätt val för dig. Älskar du känslan av ett hus vid havet? En marinblå matta eller blå trasmatta passar perfekt inom den havsinspirerade, nautiska stilen! Eller varför inte kika på mattor i naturmaterial som hampa eller jute? Vill du ha en blå matta i ett rum med mönstrade tapeter/textilier? En enfärgad matta är ett klokt val för att skapa ett behagligt lugn.

UPPTÄCK FLER KATEGORIER

BLÅ MATTA - TURKOS | RUND MATTA - BLÅ | ULLMATTA - BLÅ | BLÅ MATTA - GRÅ | UTOMHUSMATTA - BLÅ | BLÅ MATTA - VINTAGE | GRÅ MATTA - BLÅ | BARNMATTA - BLÅ | RYAMATTA - BLÅ | BLÅ MATTA - RUND | RÖD MATTA - BLÅ | BLÅ MATTA - GULD | VIT MATTA - BLÅ | BEIGE MATTA - BLÅ | BLÅ MATTA - MÖNSTER

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)