Svarta mattor

I den här kategorin har vi samlat alla svarta mattor som finns på Trendcarpet. Här finns ett par hel-svarta, enfärgat svarta mattor, men de flesta har något mönster, men där ändå helhetskänslan är att mattan är svart. Bland de enfärgade hittar vi de omtyckta handvävda bomulls-mattorna Silje och Slite. Vi har även mattan Natural i det så trendiga materialet hampa, samt den underbara svarta mattan i viskos - Piazzo. Bland de mönstrade svarta mattorna sticker Maronia, Cameo och London Square ut bland de mest sålda i den här kategorin.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Snabba leveranser på svarta mattor.

Om du lägger din order före klockan 14 på vardagar skickas din svarta matta samma dag. Ordrar som placeras efter klockan 14 skickas dagen efter och alla beställningar som inkommer lördag och söndag skickas ut från Trendcarpet på måndagen efter. Alla beställningar skickas med gratis frakt, så väl till dig som kund och - om så skulle behövas - om du som kund behöver skicka en matta i retur. Du beställer också enkelt mot faktura om du önskar att först motta din matta/mattor innan du betalar.

Svart matta

En svart matta behöver inte nödvändigtvis innebära att den är helsvart, utan den kan lika gärna vara mönstrad eller gå mot olika gråsvarta toner. Mattor i svart kan göra sig bra i de allra flesta hem och rum, om man stylar det rätt. Här på Trendcarpet hittar du flera alternativ och varianter på svarta mattor.

Svart – dramatiskt, enkelt och sofistikerat

Svart, som ibland kallas för en icke-färg, är en kontrasterande och neutral färg som kan matchas med i princip allt. Det kan ge en känsla av sober elegans, men även sofistikerad exklusivitet och tuffhet. Svarta inredningsdetaljer som en matta i svart är tidlöst och fungerar som inslag i de allra flesta inredningsstilar. Många inredare menar till och med att svart är ett absolut måste i ett hem för att det ska kännas balanserat. Färgen betonar och lyfter andra färger på ett vis som skapar djup och dynamik. Detaljer som mattor i svart kan verkligen förändra känslan i ett rum helt.

Material på svarta mattor

Här på Trendcarpet kan du köpa både enfärgade och mönstrade mattor i svart. Du hittar en mix av ryor, trasmattor, svarta mattor i ull, hampa, jute, lyxig viskos och många fler alternativ i sortimentet. Det finns helt enkelt material för alla hem och rum.

Hur sköter man en svart matta?

Det är inget ovanligt att en matta blir smutsig, utsätts för slitage eller att man råkar spilla något som blir till fläckar. Därför är det klokt att välja dina svarta matta utifrån i vilket rum den ska vara och hur detta rum används. Kom också ihåg att täta mattor är enklare att hålla rena än mattor med längre lugg. Men hur gör man egentligen för att sköta sin matta på bästa sätt? Ta reda på skötselråden. Olika material och mattor kräver olika skötsel. Med jämna mellanrum – rotera mattan för att sprida ut slitaget. Använd halkskydd för att minimera slitage. Ta bort fläckar omedelbart. Det finns gott om olika fläckborttagningsmedel, samt huskurer som exempelvis bikarbonat eller kolsyrat vatten. Tvätta mattan årligen. Antingen på egen hand eller genom att gå till en professionell mattvätt. Dammsug gärna en gång i veckan. En luggad svart matta dammsugs alltid i luggens riktning med korta, försiktiga drag, medan en svart matta utan lugg kan dammsugas i olika riktningar. Svart inom Feng Shui Inom den gamla österländska vetenskapen och inredningsfilosofin Feng Shui har valet av färger i hemmets inredning en stor betydelse för känslan av balans, rummets energi och harmoni. Färger och nyanser står för olika typer av energier som exempelvis kan upplevas antingen uppiggande eller lugnande. Svart symboliserar enligt Feng Shui elementet vatten och riktningen norr. Det är en färg som associeras starkt till djup och mystik, men även styrka, makt, skydd och stabilitet. Svart är också färgen på den feminina energin Yin, som även kallas för den passiva energin. Om man inreder med för stora mängder svart sägs det kunna skapa en tung, deprimerande känsla – men att inreda klokt och sparsamt med svart menar man däremot vara jordande och nödvändigt. Så kanske är det inte så tokigt att välja en svart matta till ditt hem och balansera ut det med andra färgnyanser?

Styla ditt hem med en matta i svart

Svarta mattor är kanske inte det första man kommer att tänka på när man letar efter en matta till sitt hem – kanske för att man främst tänker på något helsvart och dystert. En av de allra största fördelarna med en neutral färg som svart på mattor, är att de går att kombinera med alla möjliga färger och nyanser, samt inredningsstilar, även när mattan är mönstrad. Det handlar bara om att veta hur man ska använda dekor och välja rätt sorts svart matta för att skapa känslan av balans i rummet.

Hur kan du skapa ett balanserat rum med en svart matta?

Några inredningstips följer nedan: Känns svart snyggt, men för hårt för din smak? Du kan enkelt mjuka upp känslan av din svarta matta genom att leka med varma toner och kontraster i textilier och övrig inredning. Ett alternativ är även att välja en matta som inte går i helsvart. Svarta och mönstrade mattor är förlåtande. Alltid något att tänka på om man delar hem med barn och/eller husdjur. Gillar du Art Deco-stilen? Köp en svart matta med ett tydligt arkitektoniskt mönster, kanske i ett lyxigt material med lite mer lyster i. Du kan med fördel kombinera detta med lite mer dramatiska detaljer i guld för att sätta stilen än mer. En jordnära touch med svarta mattor i naturmaterial. Gillar du en lite mer rustik, skandinavisk eller lantlig känsla i din inredning? Prova att inreda med en mattsvart matta i material som till exempel jute, sisal eller ull. Skapa en modern och chic känsla med svartvita mönster. Stilrena, mönstrade mattor är populära när man vill åt en luftig, modern känsla med enkla medel. Ta till exempel en titt på mönstrade wiltonmattor.

Upptäck fler kategorier

SVART-VIT MATTA 160X230 | GRÅ MATTA - SVARTSVART-VIT MATTA - MÖNSTERRÖD MATTA - SVARTJUTEMATTA - SVARTSVART-VIT MATTA - RANDIGRYAMATTA - SVARTSVART-VIT MATTA - GRÅBEIGE MATTA - SVARTUTOMHUSMATTA - SVART-VITSVART-VIT MATTA - VARDAGSRUMRUND MATTA - SVART 

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)