• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • SNABB LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Kvadratisk matta

Att inreda med en kvadratisk matta kan vara mycket vackert i en öppen planlösning eller i det kvadratiskt formade rummet. Här har vi samlat de mattor som är kvadratiska i vårt sortiment. Hos oss på Trendcarpet hittar du alltid högkvalitativa mattor till mycket bra priser.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Material på mattor i kvadratisk form

Till skillnad från rektangulära och runda mattor, så är kvadratiska mattor inte något som tillverkas som standard. Det innebär att utbudet kan vara något begränsat, både vad gäller design och material som mattorna har tillverkats av. Absolut vanligast är det att du hittar en kvadratisk matta i antingen ull eller plast.

Mattor i plast

Plast är ett syntetiskt material som är vanligt att använda vid produktion av mattor. En kvadratisk matta i plast kan komma i alla möjliga mönster och färger, eftersom materialet i sig erbjuder många möjligheter. Det är också ett material som lämpar sig ypperligt i ett hem med djur och barn, eller exempelvis i köket, då de är mycket lättskötta.

Kvadratiska mattor i ull

Ull är tack vare dess egenskaper ett populärt och uppskattat material på mattor. Det är ett miljövänligt material som är naturligt fett, vilket innebär att det har en hög motståndskraft mot smuts. Att torka bort fläckar på en kvadratisk matta av ull är således enkelt, då vätskor och smuts lägger sig ytligt ovanpå ullen. En matta gjord i ull är dessutom mycket hållbar och känns exklusiv i ditt hem.

Så tar du hand om en kvadratisk matta

Vilka skötselråd som gäller för den kvadratiska matta du köper beror på materialet den har tillverkats i. Det är därför vår rekommendation att du följer de tvättråd och anvisningar som kommer med mattan. Det är den bästa garantin för att du ska få en så långlivad matta som möjligt.

Oavsett vilket material du köper så bör du dock med fördel dammsuga din matta en gång i veckan, samt skaka ur grus och smuts som samlats då och då. Det finns även underlägg som du kan köpa som tillbehör till din matta. Dessa ser inte bara till att din kvadratiska matta ligger på plats där den ska, utan den förebygger också slitage.

Så inreder du med en kvadratisk matta

För att skapa ett visuellt tilltalande rum finns det olika tumregler du kan förhålla dig till när du inreder. Det gäller även när du ska inreda med en kvadratisk matta.

Med kvadratiska mattor bör man tänka på att det kan se lite märkligt ut om rummet är väldigt rektangulärt, om man inte har valt att dela in rummet i flera olika zoner. Med andra ord passar en kvadratisk matta annars bäst i ett rum som är format på samma vis.

En annan tumregel när du inreder med mattor är att det alltid är mer visuellt tilltalande om mattan får synas utanför möblerna. Välj därför en matta som är större än din soffgrupp, matgrupp eller stor nog att sticka ut utanför sängens kanter. Snyggast är det om möblerna placeras med antingen två, fyra eller inga ben ovanpå din kvadratiska matta.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2022 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski