• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • SNABB LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Sovrumsmatta

När du skall köpa en matta sovrum finns det det äntligen utrymme att välja precis så delikata material man önskar. Här behövs inget spill eller slitage tas med i beräkningen, utan du väljer precis den matta du tycker mest om. De allra flesta av oss vill ju att sovrummet ska vara vår alldeles egna oas för vila och återhämtning, och då är det viktigt att skapa en inredning som speglar detta. Med smarta regler för placering, färgval och storlek på en matta till sovrummet får du snabbt en lyxig hotellkänsla och vilsam rekreationsplats att njuta av.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

SOVRUMSMATTOR I OLIKA MATERIAL

En sovrumsmatta kan vara i det material du önskar, men för att förstärka sovrummets vilsamma känsla brukar mjuka mattor kännas bäst. På morgonen när man är nyvaken och sätter tassarna på golvet är det behagligt att mötas av en mjuk smekning mot fötterna, samtidigt som mjuka material bidrar till rummets intryck av en välkomnande och ombonad plats. Materialvalet handlar i slutändan om vad du önskar av den övergripande interiören – men sådant som rya, viskos och olika sorters luggmattor och andra silkiga mjuka material passar väl som matta i sovrummet. Vi har också sovrum matta i kort lugg. Vi har också stor matta som är en mjuk sovrumsmatta i många olika färger och mönster.

STORLEK

När du ska välja storlek på mattor till sovrum bör du framförallt se till sängens och rummets storlek. Detta i synnerhet om du vill att din sovrumsmatta ska vara placerad under sängen. Under sängen bör den sticka ut mellan 50 och 80 cm från sängens kant. Har du ett större sovrum och istället är på jakt efter en matta till andra delar av golvet än det under sängen, behöver sängens storlek inte tas med i beräkningen. Vi har olika typer av mattor som passar bra till sidan av sängen om det nu är stora sovrumsmattor du söker. Mattan ska om du vill också passa perfekt i rummet där du vill ha den, även om det är en liten matta. Storleken på mattan får du välja själv.

  1. Matta under en 180 dubbelsäng – beroende på placering bör du välja en matta från 200 x 300 cm och uppåt. Mindre matta än så är dumt att placera under sängen eftersom den då inte når fram tillräckligt för att sätta fötterna på.
  2. Matta under en 160 dubbelsäng – regeln är densamma som för en dubbelsäng som är 180 cm bred. För att få någonstans mellan 50 till 80 cm runt sängen bör en matta vara minst 200 x 260 cm.
  3. Matta under en 90 enkelsäng – när du vill placera en matta under en enkelsäng bör storleken vara minst 140 x 200 cm för att få 50 cm bredvid och nedanför en enkelsäng som står mot väggen i ett hörn. Står enkelsängen fristående i rummet bör mattans storlek anpassas så att det minst finns 50 cm matta på var sida samt vid fotändan.
Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU