• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • SNABB LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Rosa mattor

Rosa mattor är vanligast förekommande i de delar av världen som knyter och väver mattorna för hand. Rosa mattor från Iran, Afghanistan, Indien, Turkiet och så vidare är ofta helt fantastiska och iögonfallande. Trendcarpet har några väldigt fina handgjorda indiska mattor i rosa som vi varm rekommenderar. Det är mattorna Jodphur (i glansfull viskos) och ullmattorna Wellington och Korinth. Utöver dessa har vi de lite lättare mattorna Milas och Vence i stentvättad bomull. Verkligt vackra mattor om man söker en rosa matta.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Upptäck fler kategorier

ROSA MATTA - RUND | ROSA MATTA - VITBARNMATTA - ROSAROSA MATTA - VINTAGEROSA MATTA - GRÅROSA MATTA - BARNRUMROSA MATTA - GAMMELROSAROSA MATTA 160X230RUND MATTA - ROSARYAMATTA - ROSAROSA MATTA - LJUSROSARUND MATTA - GAMMELROSA 

Rosa mattor - snabb leverans och fri frakt.

Alla mattor under kategorin rosa mattor finns på lager och skickas omgående efter beställning (samma dag om ordern kommer in före klockan 14). Alla mattor levereras med gratis frakt och gratis returfrakt, om oturen är framme att en matta eventuellt inte skulle passa i er heminredning är det alltså ingen fara - Trendcarpet står för alla fraktkostnader.

Rosa matta

Rosa mattor har traditionellt sett varit vanligt förekommande i de delar av världen som väver och knyter mattor för hand. Men idag är rosa också en färg som blivit mycket populär inom heminredning. En rosa matta kan kännas lika lekfullt feminin, som den i andra nyanser kan vara smakfullt elegant. I Trendcarpets sortiment hittar du därför en stor variation av mattor i rosa.

Våga rosa – en mångfacetterad färg

Rosa har länge varit en färg som starkt associerats till flickrummet, men i inredningsvärlden har rosa på senare tid kommit att bli mycket trendig i det moderna hemmet. Möbler, detaljer och mattor i rosa är inte längre ovanligt, utan syns allt oftare försköna våra hem. Färgens många nyanser erbjuder en uppsjö av stilar och påverkar känslan i ett rum; allt från lyxig elegans i dämpade toner, till djärvt fuschiarosa och lekfulla bubbelgums-nyanser. Inom den avskalade skandinaviska designen har accenter som en gammelrosa matta och tyger blivit ett vanligt sätt att ge personlighet åt en annars ganska nedtonad färgskala. Men inredningsdetaljer och accenter i rosa toner kan vara ett lika trevligt inslag i det eklektiskt inredda hemmet eller barnrummets lekfulla vrår. Det är helt enkelt en färg vars personlighet skiftar i takt med dess nyans.

Material på Trendcarpets rosa mattor

Trendcarpets utbud av mattor i olika rosa nyanser, storlekar och material är stort. Du hittar klassiska, handgjorda mattor såväl som mjuk rya, flatvävda mattor i ull och skimrande rosa viskos. Beroende på material kan en rosa matta skilja mycket i textur, lyster och egenskaper. Ett gott råd är att alltid tänka igenom hur du tänkt placera mattan i ditt hem för att välja rätt material utefter lämplighet. Är en ljusrosa matta eller gammelrosa matta mer svårskött än en mörkrosa matta? En matta i ljusrosa behöver inte vara mer svårskött än en mörkrosa matta – det beror helt enkelt på faktorer såsom material, i vilket hem och i vilket rum. Det man däremot kan tänka på är att ljusa mattor alltid är känsligare för synliga fläckar och att man därför bör tänka till i sitt val av placering och material. Det finns ett par saker man alltid kan göra för att säkerställa en lång livslängd på sin nyinköpta matta. En av de allra första sakerna du bör göra är att ta reda på vilket material mattan är gjord av, och om det är några specifika skötselråd som gäller. Till exempel kan det handla om ett visst gradantal när mattan tvättas, om man bör skicka sin rosa matta till en kemtvätt eller om materialet är känsligt mot väta. Vissa material kräver mer omvårdnad och kärlek än andra. Ett par goda råd när det kommer till mattskötsel: Sätt möbeltassar på stols- och bordsben för att undvika fula märken i mattan. Dammsug gärna mattan en gång i veckan. En matta mår bra av att vädras årligen. Avlägsna fläckar så fort som möjligt. En vanlig riktlinje är att tvätta mattan vartannat år.

Inredningstips – tre sätt att inreda med en rosa matta

En rosa matta kan passa bra i de flesta rum beroende på material och dess tålighet. Här kommer ett par idéer kring hur du kan förhöja rummet med hjälp av en rosa matta.

Skandinavisk stil med gammelrosa matta

Den omåttligt populära skandinaviska inredningsstilen går ofta i dämpade nyanser eller monokroma färgteman. En matta, exempelvis i ull, i jordigare rosa toner såsom gammelrosa eller smutsrosa passar fint i denna typ av hem. Kombineras gärna med trä, tyger och detaljer i liknande toner för ett ombonat, sofistikerat intryck. Lekfull färginjektion med kulörta nyanser Är du typen som inte räds att leka med färg och låta mattan vara rummets blickfång? Välj en matta i en mustigare rosa nyans, “poppig” cerise eller kanske med en rosamönstrad wiltonmatta. Matcha med metaller, texturer och kontrasterande färger för en lite tuffare känsla.

Lyxigt och romantiskt med en ljusrosa matta

En ljusrosa matta i till exempel sammetslen viskos kan skapa en balanserad, harmonisk och lyxig känsla i sovrummet. Ljusrosa nyanser gör sig ofta fint med guldfärgade inredningsdetaljer.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU