Beni Ourain-mattor

Beni Ourain-mattan har blivit väldigt efterfrågad under senaste året och denna marockanska kilim- och berber-matta besitter verkligen en skönhet, få andra mattor kan matcha. Trendcarpet samarbetar med en lokal matthandlare vid Atlasbergens fot, som varje vecka åker upp i bergen och köper Beni Ourain- och Azilal-mattor från Berberstammarna. Vi får därmed tillgång tillgång till antika, semi-antika och nya Beni Ourain-mattor av fantastisk kvalitet – till ett pris som är långt under normala förhållanden.

En Beni Ourain-matta - ett fantastiskt konstverk.

Beni Ourain-stammen består av flera olika Berberstammar, där vissa flyttat ner mot låglandet medan många fortfarande bor uppe i Atlasbergen och lever av fåruppfördning. Fåren producerar en enastående ull av högsta kvalitet, och från denna ull göra de berömda Beni Ourain-mattorna. Kvinnorna – som oftast är de i stammen som väver mattorna – skapar mattan utifrån sina egna livserfarenheter, där naturen, kärlek, födslar, tro, kvinnlighet ofta är närvarande i mattan. Det är inte heller ovanligt att en Beni Ourain-matta har vävts som ett skydd mot hot utifrån, och mattan har därför försetts med lyckoamuletter och andra element i mattan för att bringa tur, lycka och välstånd.

Alla Beni Ourain-mattor är unika.

Ingen Beni Ourain-matta är den andra lik och Trendcarpet fotograferar alla mattor vi får hem. Alla mattor ni ser på hemsidan finns på lager och skickas med fri frakt och fri retur inom 24 timmar.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)