Azilal-mattor

Fram till 1990 var den marockanska kelimmattan från Azilalregionen i de steniga, karga och svårtillgängliga höga partierna av Atlasbergen en hemlighet, en oupptäckt skatt. Ingen nedanför bergen kände till det konstverk som kom att döpas till Ourika, eller Azilal rug. 25 år senare är uppmärksamheten annorlunda…

Azilal-mattan är sällsynt och...

…i konstvärlden oerhört uppvisad. På gallerier i Paris, Tokyo och USA visas Azilal-mattan upp som ren och skär konst. Azilal-mattan, precis som med andra uppmärksammade marockanska mattor som Beni Ourian, vävs av kvinnorna i regionen. Och precis som med Beni Ourain-mattorna väver kvinnorna i Azilalregionen mattorna utifrån egna livserfarenheter. Vanligast förekommande symbolerna på mattorna är moderskap, barnafödslar, bröllop. Symboler för lycka och välgång är också frekventa. Mattorna görs av ullen från fåren som vandrar i Azilalregionen. De starka och vackra färgerna som pryder Azilalmattorna är naturliga och kommer från växter och bär som finns i regionen.

Alla Azilal-mattor är unika.

Ingen Azilal-matta är den andra lik, de vävs inte för kommersiellt syfte och följer inga mallar. Trendcarpet fotar alla mattor vi får hem från Marocko och skickar mattan samma dag vid beställningen före klockan 14.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)