• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • SNABB LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Barnmattor - härliga mattor till ert barnum

Ett barnrum blir inte helt komplett utan en fin barnmatta. Barnmattor finns i många färger och med flera olika mönster, som sagofigurer, djur eller den klassiska bilbanan. Barn tycker om starka färger och spännande mönster, som kanske inte skulle passa in i någon annan plats i hemmet – men som är ett måste i barnrummet. En bra barnmatta är något som många barn tycker är roligt, eller sött, eller spännande – det finns så mycket att välja mellan. En söt rosa barnmatta med en älva på, eller en cool barnmatta med en fotbollsplan? Det är bara att välja och vraka.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Upptäck fler kategorier

BARNMATTA - VÄRLDSKARTA | BARNMATTA - BEIGEBARNMATTA - RUNDBARNMATTA - STJÄRNORBARNMATTA - ROSABARNMATTA - BLÅBARNMATTA - PIRATRUND MATTA - BARNRUMROSA MATTA - BARNRUMBARNMATTA - GRÖNBARNMATTA - 160X230BARNMATTA - GRÅBARNMATTA - 120X170BARNMATTA - DJURBARNMATTA - GATABARNMATTA - GRÅ

Barnmatta

Ett barnrum blir inte komplett utan en fin barnmatta. Mattor får inte bara ett rum att kännas ombonat, utan de är även bra ljuddämpare och mysiga för barn som trivs att leka på golvet. Här på Trendcarpet hittar du ett brett utbud av fina mattor till barnrummet som både har roliga motiv, trevliga färger och inspirerar till lek.

Barnrumsmatta – en inredningsdetalj med många funktioner

En matta har egenskapen att den gör hemmets rum extra hemtrevliga och trivsamma, men den kan faktiskt ha fler användningsområden än man först tänker på. Särskilt i ett barnrum! Barn tenderar att spendera mycket av sin tid lekandes och krypandes på golvet. Därför är en matta till barnrummet ett bra alternativ. En barnmatta är ett enkelt sätt att skapa ett bekvämt och mjukt underlag att leka, krypa eller gå barfota på, som dessutom gör mycket för mysfaktorn. Den bidrar även med värme till rummet – både känslan av värme och faktiskt värme en kall vintermorgon. En barnmatta med exempelvis en bilbana eller hopphage främjar dessutom kreativ lek, liksom färgerna påverkar barns humör positivt. En annan trevlig egenskap med barnrumsmattor är att de förbättrar rummets akustik, till exempel som ljuddämpare – något som ofta är trevligt för hela hushållet. Något man kanske inte alltid tänker på är att det faktiskt också är trevligare för grannarna om man bor i lägenhet.

Barnmattor – olika material och skötselråd

Att ha en lättskött matta är extra viktigt i ett barnrum. Därför är Trendcarpets barnmattor gjorda i syntetisk ull; ett material bestående av miljövänligt konstfiber, som stöter bort både damm och ludd. Det är ett mycket prisvärt val av mattor som tål mycket, samt är lätta att rengöra. Generella skötselråd för mattor gäller även en matta till barnrum. Detta handlar om att till exempel dammsuga en gång i veckan, skaka av smuts, rotera mattan regelbundet och ta bort fläckar direkt. Viktigt är dock att alltid följa de tvättanvisningar som står på baksidan av barnmattan. Oftast tål maskinvävda syntetmattor att tvättas med skontvätt i maskin eller i badkaret med max 30–40 grader, men man ska alltid komma ihåg att baksidorna på mattorna kan vara i olika material. En baksida i jute ska till exempel aldrig tvättas i vatten.

Färgvalet på mattan i barnrummet påverkar humöret

Det spelar ingen roll om man är liten eller stor – vår omgivning påverkar oss alltid. Detta gäller såklart även färg och form. När du ska välja ut en barnmatta är det därför klokt att ha detta i åtanke. Är barnet lite äldre kanske den har egna preferenser och åsikter kring vilka färger den dras till och tycker om, men med små barn är det vanligtvis föräldrarna som väljer inredningen. Barn dras av naturen ofta till klara och glada färger – något som kan passa alldeles utmärkt i ett rum där de även leker. Varma färger påverkar oss genom att ge energi och en känsla av trygghet, medan kallare färgtoner tenderar att bidra till en känsla av lugn och avslappning. Detta kan vara värt att tänka på när man funderar över färgvalet. I Trendcarpets guide hittar du fler råd kring hur du kan tänka när du ska köpa barnmatta.

Så kan du inreda med matta i barnrum

Att inreda barnrummet kan för många vara extra roligt då det är en chans att ta ut svängarna och leka med färg på ett sätt man kanske inte annars gör i hemmet. Vissa tycker om att inreda efter specifika teman – exempelvis till barnet som älskar fotboll, sagor eller djur – medan andra kanske hellre går efter en färgpalett. Oavsett vad du har för vision med inredningen hemma hos er, så kan du ha nytta av följande tips när du ska dekorera ert barnrum med en matta. Bind ihop inredningen med barnmattan. Plocka upp stilen och färgpaletten som redan finns i rummets inredning när du väljer matta. Du kan låta mattan gå i accentfärgen du valt eller basfärgerna, för att skapa en ännu lugnare känsla. Använd mattor för att skapa zoner i rummet. Ett barnrum ska ofta vara användbart på flera sätt. Lek, läxor, pedagogik och vila – det är mycket det ska finnas utrymme för. Att använda sig av barnmattor kan vara ett smart sätt att dela upp rummet för att skapa en känsla av naturliga utrymmen för var aktivitet. En lekmatta kan göra sig bra i lekhörnan, medan en enfärgad, lugnare matta där du plockat upp en färg ur övrig inredning markerar vilo- eller läxläsningshörnan. Låt mattan bli rummets blickfång. Är rummet stylat med en mer neutral bas kan det vara extra roligt med en barnrumsmatta som sticker ut lite. Kanske ett spännande mönster eller en färg som drar blicken till sig lite extra. Skapa en mysig vilohörna med textilier och en barnmatta. Kuddar, saccosäck och gosiga plädar som matchar mattan ökar mysfaktorn markant. Alldeles perfekt för sago- eller vilostunden!

Lättskötta barnmattor.

När det gäller barnmattor så är det inte bara utseendet som är viktigt, eller att de är slitstarka. Små barn är ju tyvärr inte alltid så renliga av sig, så därför bör barnmattor tillverkas i material som är lätta att dammsuga och rengöra. Av den anledningen så är många barnmattor tillverkade i syntetisk ull, polypropen. Det är en sorts plast som lämpar sig väl att tillverka lättskötta mattor i, och som dessutom inte är skadligt för allergiker.

Fri frakt & retur på alla barnmattor.

Men självklart finns det även barnmattor i andra material, som ull och bomull även om syntetisk ull är det vanligaste, och det som många föräldrar föredrar. Det är gärna bra om mattor till barnrum är lite mjuka, då barn inte alltid har så god styrsel i kroppen och gärna ramlar lite hipp som happ, och det är syntetisk ull oftast.

Du och din lilla kan nu enkelt tillsammans beställa den barnrumsmatta som ni har bestämt er för, med gratis frakt, fria returer och 14 dagars öppet köp. Det är helt enkelt barnsligt lätt att skaffa mattor till barnrum från Trendcarpet. Vad är det den lille vill ha? Föredrar hon barnmattor med bilar på, eller blir det kanske en med roliga djur? Eller föredrar hon rosa barnmattor med älvor på?

 

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2022 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski