Altanmatta

En altanmatta är ett enkelt sätt för dig att skapa en ombonad och trivsam känsla även i uterummet eller på altanen. Kombinera med andra textilier som kuddar och plädar och altanen känns genast perfekt för mysiga sommarkvällar. Här hos oss på Trendcarpet kan du köpa fina altanmattor i hög kvalité och till bra priser. Populära mattor till altan och uterum är de gjorda i naturmaterial såsom sisal, jute och hampa, men även många flatvävda mattor.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

MÅNGA SORTERS MATTOR TILL ALTAN

Det finns idag ett otroligt stort utbud av utomhusmattor som är specifikt anpassade för att tåla väder och vind, på det vis en altanmatta kan behöva göra. Ofta är denna typ av UV- och väderbeständiga altanmatta tillverkad i plast eller textilier som är slitstarka. Anpassade altanmattor torkar dessutom oftast snabbt om de blivit våta. En annan fördel är att de brukar vara mycket lättskötta och enkla att hålla rena.

Du kan även välja att ha en matta till din altan som annars mest används inomhus. Bland annat är det inte alls ovanligt att man använder trasmattor, kelimmattor eller andra orientaliska mattor som altanmatta. De ger ett varmt och ombonat intryck – något som brukar uppskattas av alla som vill njuta av sitt uterum, balkong eller altan.

JAG VILL HA EN MATTA TILL ALTANEN, VAD SKA JAG TÄNKA PÅ?

Det finns en hel del att tänka på när du funderar över vilken typ av matta du ska välja till din altan. Ska du inreda en altan som är utsatt för väder och direkt sol, eller är det ett inglasat uterum altanmattan ska vara i? Om uterum – är det isolerat? Vad du har att jobba med kommer att avgöra vad du behöver tänka extra på, då de olika alternativen kommer med olika förutsättningar.

Fundera på om du vill ha det så lättskött som möjligt eller om stilen är viktigare. Det mest lättskötta alternativet kommer sannolikt vara att skaffa en matta gjord för utomhusbruk. Dessa klarar sig generellt ute utan att du behöver tänka så mycket på extra omsorg. En matta gjord för inomhusbruk, som du vill använda som altanmatta, kommer du behöva se efter lite mer. Exempelvis är det sällan de tål väta lika bra, vilket innebär att de behöver rullas ihop och förvaras under tak eller skyddas på annat vis. Detta är inte bara för mattans skull; har du en altan i trä vill du inte att fukten ska ligga kvar i mattan och på sikt orsaka röta.

Välj gärna ett material som är lätt att tvätta då en matta på altanen tenderar att bli smutsig snabbare än en matta inne i huset. Läs alltid en mattas skötselråd, så vet du hur du bäst tar hand om den.

TIPS FÖR ATT SKAPA EN MYSIG UTEPLATS MED EN ALTANMATTA

Det kan vara lite av en konst att inreda ett rum, även om det är ett uterum eller en altan, för att skapa den typ av atmosfär man eftersträvar. Det är dock en konst de allra flesta kan lära sig! Det behöver faktiskt inte vara svårt alls att skapa en harmonisk och trivsam miljö, där du kan avnjuta sommarens kvällar och grillmiddagar tillsammans med familj och vänner.

Några tips till dig som vill inreda din altan:

  1. Välj ut en altanmatta – eller flera – och placera på altanen eller i uterummet. Skapa känslan av olika rum i rummet genom att gruppera till exempel loungemöblerna tillsammans med en matta och en annan matta under matgruppen. Altanmattor förstärker inte bara känslan av trivsel, utan är även sköna att gå på.
  2. Underskatta inte belysningens stämningsfulla magi. Ljusslingor, lyktor och tända ljus ger en förhöjd känsla av dämpad, mysig värme. Det kan aldrig bli för mycket av den varan. Idag finns det dessutom mysbelysning som värmer och stearinljus som hjälper till att hålla mygg borta – alldeles perfekt för altanhäng!
  3. Att dekorera och rama in med gröna växter och blomkrukor gör ditt uterum ännu trevligare. Det ökar också känslan av att ha naturen nära – vilket ju på sätt och vis är hela poängen med altaner och uterum.
  4. Textilier är något som verkligen förstärker mysfaktorn. Matcha din altanmatta med kuddar, dynor och mjuka plädar – perfekt också när temperaturen om sommarkvällarna falnar. Glöm bara inte att skydda dina textilier från fukt och regn.
  5. Välj utemöbler efter det behov du har. Hur vill du använda altanen? Det finns så mycket att välja på idag; matgrupper, loungemöbler, solstolar, mysiga hängmattor och så vidare. Vad passar in i ditt liv?
  6. Inred utomhus med samma tänk som du skulle göra inomhus, så får du den ultimata känslan av ett ombonat rum, fast utomhus.
  7. Rama in och förstärk känslan av ett rum ytterligare med hjälp av pergolas, parasoll och spaljéer. Det är både snyggt och funktionellt, då det dessutom ger skugga.
  8. Kom ihåg att en altanmatta faktiskt inte måste ligga på golvet på en altan. Det är faktiskt riktigt snyggt att drapera soffor och fåtöljer med vackra mattor, till exempel av kelimsort.

 

Köp dina altan mattor hos oss. Vi har flera sorters balkong och altanmattor. Allt så att du kan få en altanmatta och balkongmatta som passar just dig!

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)