Bruna mattor

Bruna mattor I den här kategorin hittar du alla mattorna samlade på ett ställe. Bland de mest populära mattorna här finns Tuva i 100 procent bomull, London Square (en maskinvävd matta i mycket hög kvalitet), den mjuka ullmattan Wellington. Här finns alla nyanser av brun matta, allt från den ljus-bruna mattan Naxos i 100 procent ull, till den mörk-bruna mattan Oria i syntetisk ull. Tryck dig gärna in på olika produkter för att se lite inredningstips och hur du kan inreda i ditt hem.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

BRUN MATTA

Att plocka in jordiga, naturnära färgtoner i din inredning, såsom en brun matta, kan verkligen skänka lugn och värme åt ett hem. Du kan välja mellan många olika nyanser på bruna mattor här i vårt sortiment på Trendcarpet, både av syntetiska material och naturmaterial som jute och hampa. Hos oss hittar du också en del olika certifikat som står för bra material, bra arbetstillfällen och så vidare.

FÄRGEN BRUN – TACKSAM OCH MÅNGFACETTERAD

Man kan tro att brun inredning skulle kännas mörk, trist och murrig, men tack vare att det är en färg som kommer i otroligt många nyanser, är brunt väldigt anpassningsbart. Du hittar vackra toner som mullvad, cognac, kastanj och rostbrunt – men även ljusare nyanser som närmar sig beige. Det är en tacksam färg som är lätt att matcha med annan inredning och liksom andra jordnära färger, går brunt aldrig ur tiden. Mattor i brun ton gör sig bra i de flesta hem och rum. De går med lätthet att matcha med andra kulörer, men bruna mattor är också neutralt nog att passa in i det flesta inredningsstilar. Skandinaviskt, bohemiskt, lyxigt och klassiskt, eller lantligt rustikt – det finns en brun matta för varje hem!

MATERIAL OCH FORM PÅ BRUNA MATTOR

Brunt är en färg som vi ständigt ser i naturen – så att där finns flertalet mattor i naturliga olika material såsom jute, hampa och ull är nog föga förvånande. Men du hittar även ett utbud av kvalitetssäkrade mattor i bruna nyanser, gjorda av syntetiska material. Vackert skimrande viskos och mysiga ryor är exempel på sådana mattor. Är det någon skillnad i skötsel på en mörkbrun matta jämfört med en ljusbrun matta? Svaret är ja, och nej. Generella skötselråd som gäller för de flesta mattor går att applicera på bruna mattor oavsett nyans. Men det finns också skötselråd som skiljer sig åt, kanske inte främst på mattans färgnyans, utan materialet den är gjort av. Vissa syntetiska material, som viskos, är känsliga mot väta och fläckas lätt av spill. Många naturmaterial däremot, som ull, tål både vatten bättre och tenderar att vara smutsavvisande. Därför ska man alltid tänka igenom sitt köp och var i hemmet mattan är tänkt att hamna, men också sätta sig in i de tvättråd som gäller för materialet. Vad säger färgpsykologin om brunt? Bruna nyanser förknippas med naturen, det jordnära och organiska – jord, läder och trä. Färgen bidrar med en känsla av värme, trygghet och stabilitet. Inom heminredning är bruna toner vanligt att använda i miljöer där man vill främja fokus och avkoppling. Vi har också brun matta 200x300 samt rund brun matta. Både i mattor med kort lugg men också lång lugg. Du ska välja bland de flera olika men se till att din matta passar det du söker.

INREDNINGSTIPS – MATTA I BRUN NYANS

Känns det svårt att veta hur du ska matcha en brun matta? Här kommer några tips: Brunt pluss metall är lika med sant. Bruna toner gifter sig verkligen med varma metaller som mässing, koppar och guld. Inspireras av naturen. Gröna färger och växter lyfter och kompletterar alla bruna nyanser. Mixa naturnära toner. För att skapa en harmonisk helhet, testa att kombinera en brun ryamatta med andra jordnära toner som beige och grå. Bruntonad bas – klar accentfärg i detaljer! Testa en klar accentfärg som röd, gul eller turkos för att komplettera de bruna bastonerna. För det andra. Det finns väll inte mycket mer som är så skön att gå på som en matta. Försöka kombinera olika typer av dessa, du kan köra en rund och en kvadratisk för att skapa en speciellt mönster. Eller varför inte flera med olika luggar. Du kan också skapar kontraster i typ hem. Kombinera den mörka färgen med ett ljus rumt och skapa en fin detalj som drar till sig människors ögon. Och för det andra, det är väll mycket skönare med en varm matta än ett kallt golv en vinterkväll?

BRUNA MATTOR MED FRI FRAKT & RETUR.

Att köpa en brun matta på Trendcarpet.se är enkelt. Du handlar med de bästa köpvillkoren (gratis frakt & om oturen skulle vara fram att du behöver skicka tillbaka en matta så står Trendcarpet också för returfrakten). Alla mattor skickas inom 24 timmar på vardagar (en beställning som läggs före klockan 14 skickas samma dag) och leveranstiden inom Sverige är 1-2 dagar.

UPPTÄCK FLER KATEGORIER

BRUN MATTA - MÖRKBRUN | BRUN MATTA 160X230 | RYAMATTA - BRUN | BRUN MATTA - VARDAGSRUM | GRÖN MATTA - BRUN |BEIGE | BRUN MATTA - LJUSBRUN | BRUN MATTA - GULD | BEIGE MATTA - BRUN | RUND MATTA - BRUN

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)