Ullmatta

Ullmattor är bland det mest klassiska och naturliga man kan inreda sitt hem. En matta i ull kan ta sig många uttryck. Allt från den klassiska flatvävda, tunnare, enfärgade (populära färger just nu är i vit, grå, ljusgrå, grön) till de robustare handtuftade mönstrade ullmattorna till ullmattor från Marocko eller mattor i ull från orienten. Ull är ett fantastiskt material för en matta och är också erkänt klassiskt elegant.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

ULLMATOR

En vacker ullmatta är bland det mest klassiska och naturliga man kan inreda sitt hem med. En matta i ull kan ta sig många uttryck. Allt från den klassiska flatvävda, tunnare och enfärgade ullmattan – till de robustare, handtuftade och mönstrade ullmattorna.

Dem från Marocko eller mattor i ull från orienten ger ännu en dimension till interiören och för tankarna till sagor och äventyr. Ull är ett fantastiskt material för en matta och är också erkänt klassiskt elegant. Därför har vi på Trendcarpet självklart ett stort och varierat utbud av designade designs i både klassisk och modern tappning, i olika färger, former och storlekar.

SÅ SKÖTER DU OM DIN MATTA AV ULL

Dammsug din ullmatta ofta, framförallt i början. På så sätt håller du fibrerna rena och ger din ullmatta de bästa förutsättningarna att hålla sin smutsavvisning på topp. Tänk också på att städa under mattan så att där inte ligger grus och skaver på materialet i onödan.

Vi rekommenderar varmt mattskydd under mattan för ökad komfort och livslängd. Framförallt modeller med lugg bör roteras några gånger per år för att förhindra att de slits ojämnt. Det förhindrar också att delar av mattan bleks av solen för ett ojämnt resultat. Det är lätt att städa bort spill.

Genom att trycka hushållspapper mot vätskan, eller använda en sked om det rör sig om något tjockare, kan man ganska enkelt få upp sådant som man spillt på sin matta av ull. Tänk på att inte gnugga på fläcken samt att använda sparsamt med rengöringsmedel.

SÅ INREDER DU MED EN ULL MATTA

Oavsett vilken sorts ullmatta du väljer ger den direkt rummet en exklusiv elegans som känns varm och ombonad. De passar perfekt på kalla dragiga golv där de värmer gott.

Men faktum är att de även svalkar under sommarens varma dagar, vilket gör dem till det perfekta inredningsvalet året om. Vid matplatsen/där stolar flyttas ofta – Eftersom materialet är slitstarkt och smutsavvisande är dessa alldeles utmärkt att ha under matsalsbordet. Dock är det lämpligt att välja en flatvävd som gör det både lättare att flytta stolar samt torka upp eventuellt spill.

I sovrummet/vardagsrummet – På dessa platser flyttas oftast inte möbler runt på samma sätt och mysfaktorn ska oftast vara högre. En med lugg ger ett extra mjukt underlag som passar väl in i utrymmen där komfort är extra viktigt. Barnrummet – Värmande, mjuk och slitstark – den passar även toppen i barnrummet. Nästan var du vill – den är så mångsidig och slitstark att den går att lägga nästan var som helst med gott resultat.

Stor ullmatta

Ullmattor har funnits med oss i många år och är fortfarande lika populära som de var tidigare. Det finns många fördelar med att ha en matta i ull, förutom den klassiska elegansen som den tillför. Ull är ett naturligt material som har en unik förmåga att isolera, det betyder att en ullmatta kan hålla rummet varmt och bekvämt även under kalla vinterdagar.

En annan fördel med ullmattor är att de är slitstarka och smutsavvisande. Detta gör dem idealiska för högtrafikerade områden som matsalar och vardagsrum där möbler ofta flyttas runt. De är också lätta att rengöra och kan hållas fräscha med regelbunden dammsugning.

Det finns ett brett utbud av ullmattor på marknaden, från klassiska enfärgade till mer mönstrade och dekorativa. Ullmattor från Marocko och orienten ger en exotisk och mystisk touch till ditt heminredning. En matta med lugg ger ett extra mjukt underlag och är perfekt för sovrummet där komfort är extra viktigt.

Att välja rätt storlek på din ullmatta är också viktigt. För ett större rum kan en större matta användas för att skapa en mer enhetlig känsla. För mindre områden kan en mindre matta användas för att skapa en mysig och inbjudande känsla. En löpare kan också användas för att skapa ett mer strukturerat utrymme eller att markera en särskild zon i rummet.

På Trendcarpet hittar du ett stort utbud av ullmattor i olika storlekar, former och färger, allt från klassiska till moderna och innovativa design. Trendcarpet erbjuder också fri frakt och fri retur på alla ullmattor, så du kan köpa din matta med förtroende och enkelhet.

En ullmatta är inte bara ett vackert och elegant tillskott till ditt hem, det är också ett praktiskt val av matta på grund av dess slitstyrka och smutsavvisande egenskaper. Ullfibrer har en naturlig förmåga att hålla sig rena och tåla påfrestningar. Dessutom är ull ett förnyelsebart material, vilket gör det till ett miljövänligt val av matta.

En ullmatta kan också vara en investering för framtiden eftersom de ofta håller i många år. Genom att välja en klassisk design och ta hand om din ullmatta på rätt sätt kan den vara en del av ditt hem i många år framöver.

FRI FRAKT & RETUR PÅ ALLA ULLMATTOR.

På Trendcarpet handlar du alla ullmattor tryggt och säkert. Du kan välja faktura som betalsätt och få hem din matta före du betalar. Och du beställer också med gratis frakt och gratis retur, om det av någon anledning skulle vara så att du önskar det. Dem finns på lager och skickas samma dag vid beställning före klockan 14 måndag till fredag.

UPPTÄCK FLER KATEGORIER

BLÅ | STOR | ULL | VÄVD | VARDAGSRUM | ULLMATTA - CREME | LÖPARE | VIT | ULLMATTA 140X200 | HANDKNUTEN | ULLMATTA - RUND MAROCKANSK BERBER-MATTA - ULL | GRÖN | ULLMATTA - 200X300 | GRÅ | MULTIFÄRGAD | NATUR | ULLMATTA - BEIGE

 

 

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2024 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)