Äkta afghan-matta - stort utbud av afghanska mattor

Afghanska mattor har ett välförtjänt gott rykte och är den kanske mest kända av alla Afghanska produkter. Skälen till detta goda rykte är flera. För det första är afghan-mattor estetiskt tilltalande, med sina spännande färger (ofta djupt röda) och fascinerande mönster. Men de är också slitstarka och kraftiga mattor som verkligen tål att användas. Det handlar om mattor som knyts för hand, med tanke på att de verkligen ska användas. Köper du en afghan-matta så kan du lita på att du får en kvalitetsmatta, en matta med lång historia och tradition, och en tradition som fortfarande är högst påtaglig.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Äkta afghanska mattor.

Trots att Afghanska mattor är så välkända så är det i huvudsak bara en liten del av befolkningen som knyter dem, de turkmener som lever i Afghanistan. Turkmener lever i huvudsak i norra och västra Afghanistan, och utgör ungefär 3 % av Afghanistans befolkning. Dessa lever i hög utsträckning längs med landets västra och norra gräns, och det är där som de flesta afghanmattor knyts. Samtidigt så kommer också en del afghanska mattor från Pakistan, dit många Afghaner flytt under landets sorgliga historia de senaste 40 åren. Det gör dem inte mindre äkta, eftersom det är samma teknik och samma folkgrupp som tillverkar dem som de som kommer direkt från Afghanistan.

Afghan-matta med hög kvalitet.

Den mest välbekanta Afghanska mattan är säkerligen Akhche-mattan, som nästan är synonym med Afghanska mattor över huvud taget. Kännetecknande för Akhche är den speciella röda färgen och elefantfotsmönstret. De är handknutna och kända för sin höga kvalitet och slitstyrka. Men det finns också andra Afghanska mattor, till exempel den välkända Kelimmattan, där man direkt slås av de många vackra färgerna och mönstren. Liksom Akhche-mattan är den känd för slitstyrka och hög kvalitet.

För dig som vill ha en afghan-matta av hög kvalitet till ett rimligt pris så har du mycket att välja mellan här hos oss på Trendcarpet. Vi bjuder alltid på fri frakt när du handlar från oss, och dessutom fria returer vid behov.

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)