Matta svart soffa

Matta svart soffa

En matta till din svarta soffa kan vara en väldigt bra detalj när det kommer till att skapa en stilfull och inbjudande känsla i hemmet. Att skaffa en matta till soffan är en av de bästa grejerna man kan lägga till i hemmet. Och valet av rätt matta till soffan kan ha en väldigt stor påverkan på det totala intrycket. Men då är frågan hur man väljer rätt kombination av matta till svarta soffan. Eftersom alla rum är olika finns det inte ett svar som passar allt.

Du kan även läsa om vad du skall ha för matta under soffan

Det första du bör tänka på är storleken

Att välja rätt storlek är viktigt. Det är viktigt att du säkerställer att mattan du köper är tillräckligt stor för att täcka mestadels av golvet under soffan. Samtidigt som den också inte år så stor att den dominerar rummets golvyta. En vanliga är att mattan ska sticka ut 20 cm på varje sida.

Det andra du bör tänka på är kombinationen

Vilken färg på mattan passar bra till svarta soffan? Det säkra är att välja en matta som är lite mörkare eller också en neutral färg. Du bör också tänka på vad för typ av material det är på soffan samt vad det är för stil på den. Vissa material går bättre ihop med varandra än andra. Och stilen på soffan kan göra att vissa mattor blir antingen snyggare eller fulare ihop med soffan.

Här under har vi lite exempel som du kan ta som inspiration.

1: Skapa en kontrast.

En grej du kan testa på är att skapa en kontrast med din svarta soffa. En neutral matta ihop med en svart matta kommer att skapa en fin kontrast där färgerna står ut i rummet och drar till sig uppmärksamhet.

Matta_svart_soffa

2: Skapa en fylligare känsla.

Vårat andra alternativ är att du kör på samma färg som soffan fast i en annan nyans. Detta gör att samtidigt som de lever ihop står dem också ut från varandra och skapar något fint. Köper du mattan som är på bilden, våran ryamatta, kommer den automatiskt skapa en fin lite kontrast i sig beroende på hur luggen ligger.

Vit_matta_svart_soffa

3: Wiltonmatta

Vårat tredje alternativ är att du köper en wiltonmatta till din svarta soffa. En wiltonmatta är en matta som har tryck på sig. Det finns tusentals olika designade wiltonmattor med hundratals olika mönster och färger. Vilket gör att det finns nog en matta för vilket rum som helst.

Sammanfattning

Att skaffa en matta till svarta soffan är ett utmärkt val till hemmet. Frågan är vad du ska välja. Vi rekommenderar att du försöker kombinera en matta som passar bra ihop med just den svarta fägen.

Storleken på mattan skall vara tillräckligt stor och kombinationen mellan mattan och soffan skall vara något som ger rummet ett extra lyft.

Våra rekommendationer är antingen en ljus matta. En mörkare matta eller också en wiltonmatta.

Får du till kombinationen mellan soffan och soffbordet på ett bra sätt kan detta också vara en snygg detalj.

Läs gärna också vårat inlägg matta till blå soffa.

Man kan placera soffan på många olika sätt, läs mer om vad som funkar bra för din färg och mönster på mattan du valt, och efter det kan du bestämma hur soffan ska stå på mattan.

Ryamatta

 2023-02-13

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)