Matta till blå soffa

Matta till blå soffa

Ofta används blåa soffor i inredningen. Den blåa färgen på din soffa är ett bra val. Men en matta till blåa soffan kan ibland vara lite klurigare att välja ut än om mattan skulle vara ihop med en vit soffa eller annan färg. Beroende på vilken nyans av blått du har och vad för typ av material den är gjord utav kan det påverka vad för typ av matta som passar bra. Att välja mattor och välja färg kan ibland vara klurigt i dessa lägen, därför har vi detta inlägg för att ge dig lite ideer.

Läs även matta under soffa artikeln vi har. 

VIT MATTA TILL BLÅ SOFFA

Det första alternativet vi har är en vit matta. Vad passar inte bra ihop med en vit matta? Det är svårt att säga. En vit matta kommer i många olika former, kort lugg, lång lugg, mönstrade eller också helt enfärgade. Du kanske vill köra på samma material som liknar materialet på din soffa, vilket skapar en bra kombination. Eller så är du sugen på något helt annat. Båda funkar och det är upp till dig att ta reda på vad som funkar bra med andra färger och möbler i hemmet.

 

BLÅ MATTA TILL BLÅ SOFFA

Vårat andra alternativ är att du köper en matta i liknande färg eller i en annan nyans.

 

Som du ser här över har vi valt att köra på en blå matta med blå soffan. Detta skapar ett fint sammanhängande där färgen tar upp en större del av rummet och på så sätt drar det till sig lite mer uppmärksamhet från ögonen. I exemplet ovan ser du en ryamatta som har olika nyanser av färgen blå beroende på hur luggen ligger. Detta skapar en fin kontrast i färgen och gör att det blir lite variation beroende på hur ryamattan ligger.

WILTONMATTA TILL DIN BLÅA MATTA

Det tredje alternativet vi har är en klassisk wiltonmatta. En wiltonmatta är en matta med ett unikt tryck på sig. Det unika med dessa mattor är att dem kommer i alla olika former. Dem finns som enfärgade i olika färger men också i tusentals olika mönster där vi har kombinerat olika färger samt skapat olika mönster med unika symmetrier.

VAD FÖR TYP AV LUGG?

En annan grej vi vill att du tänker på är vad för typ av lugg som hade passat bra. Som vi nämnde innan så har vi lång lugg, kort lugg och mattor med både och där det skapas unika mönster beroende på hur lång luggen är på vissa ställen på mattan.

 

Några andra saker du kan tänka på:

Olika typer av blåa soffor passar olika bra till olika mattor. Vissa mattor kommer att passa mer eller mindre bra till en mörkblå soffa än till en ljusblå soffa.

Hur stor är din blåa soffa? Tänk på att mäta din matta och soffa innan du bestämmer vad du skall köpa. Tänk på att vissa typer av speciella mattor i en viss färg bara finns i några få storlekar, vilket gör att det kan vara svårt att matcha den bra med soffan.

Några andra snabba råd vi kan ge dig är att en del mattor är mer eller mindre lättare att rengöra. De som är enklare är dem materialet jute, sisal och plast.. Medans mattorna som är mer komplicerade är dem i ull, rya och kelim.

Läs också våran artikel som handlar om Matta till grön soffa



2023-01-22

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)