• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • 1-2 DAGARS LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Bli miljövänlig med en hampamatta!

Bli miljövänlig med en hampamatta!

Hampa är en naturlig fiber och en variant av Cannabis sativa, som använts inom många olika områden långt tillbaka i tiden. Hampafibern är den starkaste av alla naturliga växtfibrer. Den är så stark att den till och med används för att väva rep som används av sjömän på fartyg. Utöver det är hampamattor dessutom naturliga och miljövänliga. Hampa odlas helt utan bekämpningsmedel, kemikalier och gödningsmedel. Alla delar av hampaplantan används, vilket betyder att inget går till spillo. Att odla hampa tar mycket mindre tid än att odla träd, vilket innebär att fler skogar bevaras. När du köper en hampamatta bidrar du till att världen blir en miljövänligare plats.

Vi ska inte heller glömma att hampamattor är antistatiska och naturligt elastiska så de kan placeras var som helst i hemmet. Hampa är även känt för att absorbera ljud och vara brandhärdigt. När du köper en hampamatta vet du att det är en matta som inte kommer att åldras, oavsett hur många fotsteg den får uthärda. Mattans hållbarhet kommer sig inte bara tack vare fibrernas naturliga styrka utan även tack vare hur fibrerna vävs ihop. Hampamattor vävs vanligtvis för hand på breda vävstolar. Det ger mattan styrka och elasticitet.

Hampamattor har till och med terapeutiska fördelar. De attraherar inte dammpartiklar, smuts eller smulor, som många andra mattor gör. Detta gör att hampamattor är väldigt fördelaktiga för personer som lider av astma, allergier eller är känsliga mot kemikalier och konserveringsmedel. Hampa har också naturliga, antibakteriella egenskaper som gör det svårt för bakterier, virus och svamp att spridas.

Hampamattor är dessutom extremt enkla att rengöra. Det bästa sättet att hålla i din matta i form är att dammsuga den ofta. Det är ganska vanligt att din matta blir smutsig om den ligger på en plats där man ofta går. En snabb och enkel dammsugning tar bort det mesta av smutsen som hamnat på din matta. Om du skulle spilla mat eller vätska på din matta kan du behöva ta en fuktig trasa och badda på fläcken. Var noga med att aldrig gnugga på fläcken, det kommer bara att göra den större och svårare att få bort.

Andra metoder för att tvätta din matta ska bara innefatta torra processer. Hampamattor är biologiskt nedbrytbara vilket innebär att kontakt med vätskor bryter ner din matta och gör den svagare med tiden.

Allt som allt är hampamattan en unik, miljövänlig och hållbar matta som adderar stil och klass till alla rum.2019-04-15

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Posters

Kundservice

Information

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski