Sammetsmatta

Det är en fantastisk känsla att sätta ned sina bara fötter på ett mjukt och lent underlag likt en sammetsmatta. I vårt sortiment på Trendcarpet kan du hitta många fina exemplar på mattor med sammetslen lugg, perfekta för att skapa en lyxig och ombonad känsla i ditt hem.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

En känsla av elegant lyx med en sammetsmatta

Har du sett de där vackra mattorna vars sammetsmjuka lyster för tankarna till en lyxig hotellsvit? Det är just dessa vi tänker på när vi talar om sammetsmattor. Med en matta av det här slaget får du genast en exklusiv och varm atmosfär i rummet som är riktigt härlig i till exempel ett vardagsrum eller sovrum.

Mattorna med sammetslena ytor kommer i många olika färger, storlekar och former. Vill du ha en matta i en nyans som är enkel att matcha med annan inredning så väljer du en neutral färg. För dig som söker något som står ut finns det även mönstrade mattor med lugg som påminner om sammet.

Material på en sammetsmatta

De så kallade sammetsmattorna är oftast tillverkade i syntetiska material som viskos eller konstsilke. Anledningen till varför de ibland kallas för sammetsmattor är hur den mjuka och skimrande luggen upplevs, som om mattan vore av riktig sammet. Dessa mattor är maskinvävda och av väldigt hög kvalité.

Skötselråd

Eftersom en sammetsmatta kan bestå av olika sorters material är det alltid bäst att läsa och följa de skötselråd som står på mattan. Det är den bästa garantin för att din matta ska hålla sig fin länge. Oftast kräver dessa mattor en fackmannamässig tvätt eftersom de inte tål vatten så bra.

Sammetsmattor mår bra av att dammsugas ofta, men kom ihåg att använda ett plant munstycke och alltid dammsuga i luggens riktning. Använd gärna ett mattunderlägg samt rotera din matta då och då för ett minskat och jämnt slitage.

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)