• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • 1-2 DAGARS LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Rund matta - stor

En stor, rund matta kan vara riktigt dekorativ och effektfull när du vill mjuka upp känslan i ett rum. De passar dessutom överallt, vilket gör att runda mattor ständigt ökar i popularitet. Hos oss på Trendcarpet kan du köpa stora, runda mattor i många sorters material, färger och mönster.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Stora, runda mattor i olika material

Du hittar många fina exempel på stora, runda mattor hos oss. Välj mellan otaliga nyanser, livfulla eller subtila mönster, och olika material. Det finns helt enkelt något för de flesta.

Bland de runda och stora inomhusmattorna hittar du material som lyxig viskos, populära ryor och ett brett utbud av prisvärda wiltonmattor i olika mönster. Men du hittar även runda, stora mattor i polypropylen. Dessa är lämpade för utomhusbruk och fungerar med andra ord alldeles utmärkt att inreda balkongen, altanen eller uterummet med.

Skötselråd

När du köper en rund, stor matta ska du alltid läsa tvättanvisningarna på den. Det är nämligen mattans material som avgör hur du ska gå till väga för att rengöra den och ta hand om den på allra bästa sätt så att den håller sig fin länge. Det finns dock ett par generella råd som gäller oavsett materialet på din matta:

Dammsug mattan noggrant minst en gång i veckan.

Ta alltid bort fläckar direkt – till exempel med ett milt fläckborttagningsmedel för textilier.

Vrid på mattan regelbundet för ett jämnt slitage.

Tvätta din stora, runda matta årligen – utifrån de angivna tvättråden.

Så inreder du med en stor, rund matta

Mattor gör väldigt mycket för hur vi upplever våra hem. Det gäller faktiskt även mattans färg och form. En av de stora fördelarna med att köpa en rund matta är att formen verkligen gör sig bra överallt; ute såväl som inne. Runda mattor är lätta att finna en plats för, även i det mer trångbodda hemmet och är ett alldeles ypperligt sätt att mjuka upp intrycket av ett rum som annars känns kantigt och hårt.

En stor, rund matta med ett vackert mönster placerad mitt i hallen som ett blickfång eller för att rama in uteplatsen, skapar en trivsam miljö som är intressant för ögat. Runda mattor är också perfekta att inreda med i hörnor och udda formade rum, där man vill skapa ett eller flera “rum i rummet”. Till exempel om du vill ha en ombonad läshörna eller mysig vrå att luta dig tillbaka i. Men du kan lika gärna använda stora runda mattor för att binda ihop soffgrupper i vardagsrummet på ett vis som känns inbjudande och harmoniskt. Alternativen är helt klart oändliga.

Har du ett runt matsalsbord är valet av en stor, rund matta mer eller mindre självklar. Det är ett mycket fint sätt att rama in platsen på. En riktlinje, när du ska köpa en matta till din matgrupp, är att alltid välja en matta som är tillräckligt stor för att hela matgruppen ska få plats. Generellt innebär det att minst 75 centimeter bör sticka ut från bordets kant, för att stolsbenen ska få plats på mattan även i utdraget läge.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2021 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski