• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • 1-2 DAGARS LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Varför du bör överväga trappmattor

Varför du bör överväga trappmattor

Ett område av hushållet som inte är ägnat mycket tanke när det gäller mattor är trappan. Om du är på gång att skaffa en matta till trappan så har du kommit till rätt ställe. I den här bloggen ska jag förklara varför du borde ha trappmattor i ditt hem. De är inte bara snygga och bekväma, utan de lägger till mycket värde för dess pris.

Varför ska du lägga en löpare i trappan?

En trappmatta, eller löpare, ger inte bara en fantastisk design och stil till ett annars intetsägande och tomt utrymme, utan det ger också lite säkerhet. Utsatt trä ser fint ut, men det kan vara väldigt glatt när du går på det med strumpor. En löpare i trappan ger lite friktion mellan dig och trappan som gör dig lite extra säker.

Trappmattor absorberar också ljud som låter dig tippa uppåt eller nerför trappan tyst när andra sover. Inte bara det utan att ha trappamatta ger extra komfort och lyx för dina fötter på en annars hård yta.

Om du någonsin tittar på före och efter bilder av vanliga trätrappor och deras mattor, är det nästan universellt sant att de mattade versionerna har ett mycket snyggare och mer attraktiva utseende.

Att ha en trappamatta håller också träets kvalitet och förhindrar mycket framtida slitage på trappan.

Vilken typ av trappor är bäst för trappmattor?

Funktionella eller grundläggande trappor, även kända som byggnadsstegstrappor, som är en av de mer bullriga trapporna, är de typer som sannolikt kommer att dra nytta av trappmattor. Byggartrappor är trappor som är installerade med sikte på att få människor så billigt som möjligt upp eller ner för trappor. När dessa trappor ursprungligen byggdes var estetik och komfort definitivt inte en prioritet. Lägga till något så enkelt som trappmattor kommer att ändra dessa trappor dramatiskt och bidra till att förbättra trappornas övergripande estetik på ett sätt som målningen inte kommer att göra.

Vanligtvis eventuella bullriga trappor eller trappor som behöver förbättras kan dra stor nytta av trappmattor. I de flesta fall är bullriga trappor bullriga eftersom materialen som används för att göra trappan är för tunna för att effektivt absorbera och döva ljud och vibrationer. Istället för att bygga nya trappor som kan kosta tusentals är det mycket mer kostnadseffektivt att lägga mattor i trappan.

Hur ska du städa dina trappmattor?

Trappmattor kan dammsugas precis som alla andra mattor. Du bör också ta bort dem då och då för att rengöra lövträet under. Om du stöter på en fläck ska du dabba det med vatten och rengöra det omedelbart.

 

Om du vill se vårt urval av trappmattor klickar du här.2019-07-03

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski