Ryamattans comeback

Ryamattans comeback

Trots att föregångare till ryamattan fanns redan i antikens Grekland har den blivit synonym med den amerikanska livsstilen och kulturen under 60- och 70-talet och var ofta förknippad med bekymmerslösa hippies och dåtidens beatanikrörelse. Det ovanliga utseendet, lurviga materialet och den mjuka känslan gjorde den till en oerhört populär matta världen över. Under 80-talet började mattans populäritet minska eftersom associationen till hippierörelsen fick den att kännas som en symbol för en svunnen tid.

Idag däremot gör ryamattan en spektakulär comeback. Trots att mattan var relativt otrendig ett bra tag har vi nu sett den göra comeback i modevärlden och det har transformerat dess status från en traditionell hippiematta till en trendig mysmatta. Med tiden insåg man att ryamattan adderar mycket djup och textur till ett rum, och dessutom är den väldigt mysig och skön att gå på. Idag finns det många typer av ryamattor som kan passa i många olika rum.

Med allt från neutrala färger till trendiga mönster finns det en ryamatta för varje rum. Om du aldrig känt en ryamatta under dina fötter har du missat något. När dina fötter nuddar ryamattans yta är det svårt att låta bli att borra ner fötterna i den för att känna de mjuka fibrerna och uppskatta den sköna känslan av att gå på en ryamatta. För att inte nämna att den dessutom absorberar ljud och på så sätt hjälper till att ljudisolera ditt hem. Istället för att höra fotsteg från en mils avstånd kan du smyga omkring på mattan som en ninja. Med en ryamatta kommer ditt hem bli lugnare, tystare och mer avslappnat.

Om du vill skapa en bekväm atmosfär i ett rum kan det bara inte bli fel med en ryamatta. Med dess mjuka och sköna material passar den speciellt bra i barnrummet. Den lyxiga känslan i mattan gör att den passar in i praktiskt taget alla rum. Här erbjuder vi ryamattor med stor variation av både färg och storlek. Oavsett om du behöver en ryamatta i ditt vardagsrum eller ditt kök kan du vara säker på att hitta en som kommer att passa för dig.

Ryamattans comeback är en intressant historia. Varför inte kolla in vårt utbud av ryamattor? Du kan vara säker på att du hittar en som passar, oavsett vad du letar efter.2019-03-28

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)