Matta under skrivbordet

Matta under skrivbordet

Välj och arrangera mattan under skrivbordet

Kontoret är rummet i ditt hem som mest kräver lugn och koncentration. För att uppnå en passande och bekväm atmosfär kan en matta under skrivbordet vara avgörande.

Det viktigaste att tänka på är ditt utrymme: hur stort är rummet och golvytan? Du måste också föreställa dig din vision och om du vill att din matta ska vara lite dekorativ och mest funktionell, eller rummets mittpunkt. Innan du bestämmer dig är det också viktigt att ha en budget i åtanke och veta hur mycket du är villig att spendera.

Nästa viktiga val för en kontorsmatta är vilken typ av yta du arbetar på. En heltäckningsgolvmatta kräver en annan typ av matta än ett klinker- eller betonggolv. Mattor designade för släta ytor är ofta gjorda med halkfria toppsömmar eller självhäftande remsor på ena sidan för att förhindra att de flyttar sig.

Om du inte tillbringar mycket tid på ditt kontor, välj en bekväm viskosmatta under skrivbordet. Dessa mycket mjuka och silkeslena mattor är perfekta för en arbetsatmosfär. Å andra sidan är dessa mattor ganska ömtåliga, så om du spenderar mycket tid på ditt kontor och din stol vilar på mattan är det bäst att undvika detta material. Starkare material som ull, syntet, jute eller sisalmattor rekommenderas.

Välj din stil

Mattor finns i många stilar och har olika designs. För att uppmuntra en fokuserad atmosfär för vanligt arbete, välj neutrala eller naturliga färger som beige, grått, vitt eller brunt. Dessa färger påverkar inte hjärnan på ett spännande sätt och distraherar inte sinnet. När det gäller mönster rekommenderar vi mattor med enklare motiv som enfärgade, randiga eller rutiga mattor.

Om du däremot letar efter en arbetsmiljö som stimulerar kreativiteten eller är mer avslappnad kan du variera färgerna på mattan till under skrivbordet. Rött stimulerar till exempel kreativitet, det gör även gult. För en drömmare och mer fantasifull atmosfär är blått och grönt de perfekta färgerna.

Var dock försiktig med att undvika för ljusa färger eller att variera färgerna för mycket; din koncentration kommer att påverkas och du kommer inte längre att befinna dig i en optimal sinnesstämning.



2022-05-13

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)