Matta under säng

Matta under säng

Att ha ett sovrum med en fin stämning som förmedlar en rofylld känsla är något de flesta drömmer om. Sovrummet har ofta en begränsad yta för möbler och inredning. Därför kan du med hjälp av olika detaljer lyfta rummet och på så sätt uppnå en vacker och inspirerande miljö.

För att skapa en mysig känsla i sovrummet kan det vara en bra idé att placera en fin matta under sängen. Kanske en ryamatta. På så sätt kan du sätta fötterna på en mjuk och varm matta när du går upp på morgonen. Du kan uppnå en harmonisk och ombonad känsla i sovrummet genom att använda olika textilier och anpassa dem till att uppnå en helhetskänsla som fungerar med resten av din heminredning.

VÄLJ RÄTT MATTA TILL SOVRUMMET

En fin matta är ett otroligt effektivt tillbehör till din heminredning. Det är en detalj som kan ha stor betydelse för intrycket och känslan i rummet. Dessutom är mattan ett bra verktyg om du vill skapa olika enheter i rummets inredning som samtidigt fungerar tillsammans i ett samspel. Därför kan det vara ett snyggt alternativ att placera en matta under sängen.

Det finns ett stort urval av olika mattor som kan främja en avkopplad och mysig känsla som kan omge din säng. Vill du köpa en nya matta till sovrummet är det viktigt att planera utifrån rummets och sängens storlek. Därför kan du välja storleken med tanke på hur mattan förhåller sig till måtten på din säng och ditt sovrum.

MATTA UNDER SÄNG STORLEK

Det finns vissa principer och riktlinjer du kan utgå från för att ha mattan under sängen och uppnå ett bra och ett proportionerligt resultat.

Storlek på matta under säng

Har du ett rymligt sovrum kan det visuella intrycket bli väldigt bra om du ställer hela sängen på mattan. Det kräver en större matta som kan vara värd att måttbeställas. På så sätt kan du med lite extra omtanke uppnå ett otroligt snyggt resultat som känns lyxigt och välplanerat. Du kan dessutom sätta ner sängbord eller andra tillbehör på mattan som därmed blir en del av sängens enhet.

Matta under säng inspo

 

Stor matta under säng

Tanken är att mattan ska omge sängen. Därför bör mattan sticka ut ordentligt runt sängens kant. Ett mått av 60 cm runtom sängkanten kan vara optimalt. En bra regel kan vara att du ska kunna gå runt sängen utan att behöva gå på matt kanten. Beroende på om du har sängbord på vardera sida av sängen kan det vara en bra idé att utgå från att bordens bredd ryms på mattan. På så sätt kan du skapa fina linjer som fungerar stilenligt. Har du ett mindre sovrum kan du med tanke på standardmåtten för mattor placera in den 2/3 under sängen. Det är en bra kompromiss som inte kräver en fullt lika stor matta. Dock är det viktigt att mattan ändå sticker ut och ramar in sängen rikligt speciellt på långsidorna och den nedre kortsidan.

MATTA BREDVID SÄNGEN

Att placera mattan bredvid sängen kan vara ett bra alternativ för små utrymmen. Då är det viktigt att tänka på symmetrin och ställa en matta på vardera sida av sängen. Det kan skapa associationer till en genomtänkt och lyxig hotell känsla.

Liten matta vid sängen

Har du ett litet sovrum eller står sängen mot ena väggen kan en liten matta ge rummet en trevlig karaktär. Mattan bör då placeras under ena långsidan på så sätt att sängens fötter står en bit in på mattan. Det kan även vara passande att ha en rund matta bredvid sängen.

Eftersom mattan i sovrummet inte är speciellt utsatt för slitningar kan du passa på att välja material som är lite känsligare och kräver en mer skonsam användning. Det är populärt att använda sovrumsmattor med en ovanlig struktur som möjligtvis inte riktigt skulle fungera i andra mer frekventa rum. I sovrummet får du en chans att låta fantasin flöda och uttrycka din personliga stil. Med en ovanlig matta kan du lyfta sovrummet och uppnå en intressant atmosfär som samtidigt kan ge dig ro och en avslappnad upplevelse.

 

Som du märker när man ska placera matta i sovrum finns det flera typer av mattor som du kan välja mellan. Det är viktigt att välja matta du gillar. Ska mattan ha lång lugg eller kort lugg? Och beroende på hur mattan ligger i rummet kan det skapa olika symmetrier och kombinationer. Men det är svårt att toppa en mjuk matta som man lägger in i sovrummet.

Stor matta2022-02-25

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)