LYXIGT, TIDLÖST - VISKOSMATTA

LYXIGT, TIDLÖST - VISKOSMATTA

Vem har inte hört talas om ordet Viskosmatta på senare tid? 

Mattan som smugit sig fram mer och mer och som nu till och med klättrat upp och blivit det mest vanliga och efterlängtade materialet i det svenska hemmet. 

Viskosmattor vars material liknar silke, har en lyster och en otroligt genomarbetad aura och ger en gedigen, exklusiv och lyxig känsla. Tack vare de vackra färger och skimmer blir viskosmattor mer levande, beroende på hur ljuset faller in i rummet. Som material är viskos mjukt, andas bra, har ett fint fall och håller sin färg bra, även elasticiteten och skrynkelhärdigheten är låg. Förutom allt detta kan även en viskosmatta nog vara bland det skönaste att vila fötterna på. 

VANLIGT FÖREKOMMANDE FRÅGOR GÄLLANDE VISKOSMATTOR ÄR SJÄLVKLART MATERIALET. VAD ÄR EGENTLIGEN VISKOS?

Låt oss ta det från början. Viskos är ett konstfiber- en tillverkad fiber och finns i två former: regenatfiber och syntetfiber. Regenatfibern finns i naturen i form av cellulosa från till exempel träd och bambu, och som protein från bland annat mjölk och sojabönor, men de är i fel form. I de fall som fibret ska användas för att tillverka mattor är det oftast cellulosa från trämassa så som gran eller annat träd. Cellulosafibrerna från träden måste först frigörs och brytas ned och behandlats så att de kan spinnas och vävas till tyg. I framställningsprocessen används visserligen olika kemikalier, men produkten anses ändå som ett av de bättre miljövalen.

Så, ett konstfiber blir till tråd, som vävs till tyg som sedan blir ett konstverk till matta. Bara tillverkningen av materialet är häpnadsväckande liksom en viskosmatta i sig.

Här är några ytterligare anledningar till varför just viskosmattor är det självklara valet. Vacker, enkel och ren design som passar fint in i skandinaviska hem. Då mattor tveklöst är en av hemmets mest betydande accessoarer är det något varje människa köper, så varför inte unna sig en sammetsliknande skönhet. Knyt snyggt ihop en soffgrupp eller matgrupp med en viskosmatta, som har en väldigt bra förmåga att skapa en visuell helhet som får hemmet att andas LYX. Viskosmattor finns i många olika färger och storlekar och kan enkelt göra ett tråkigt rum mycket livfullt och glamoröst. Tänk att en matta kan göra så stor påverkan på människan!

/ Amanda



2018-10-12

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)