Kanske en ryamatta?

Kanske en ryamatta?

Mattan som aldrig blir gammal och håller sig trendig måste vara ryamattan. Vem känner inte någon, oavsett ålder, som har, vill ha eller har haft en sådan här matta?

 Mattan är tillverkad av ett material från knuten flossa. Detta ses ofta i samband med sängöverkast och ryamattor. Mattan vävs i en vävstol med blekt lin på baksidan och knutarna finns i olika garn och tyger. Det finns två sorter av den här mattan, hel eller halv. Det är precis vad det låter som, antingen täcker garnet hela mattan eller så bildar det endast ett dekorativt mönster på vissa delar av ryamattan.

 Det bästa med de här mattorna är att de finns tillgängliga i alla olika former; fyrkantiga, rektangulära, runda eller ovala. Om du vill ha en matta som täcker hela golvet, från vägg till vägg, tillverkas även dem som specialbeställningar. Vem kan inte tänka sig ett sovrumsgolv täckt av denna mjuka, glansiga och fluffiga matta?

Att köpa en ryamatta kommer inte längre innebära ett val mellan några få modeller och färger. De finns i alla regnbågens färger; röd, orange, grön, turkos, beige, lila, rosa och självklart finns det ryamattor i svart, vit och grå.

Det finns modeller med lång lugg eller kort lugg, men den gemensamt för alla är att de är mjuka och bekväma att gå på. En av fördelarna med dessa mattor är att de inte tappar ludd, och de är rent generellt lätta att hantera. De kan dammsugas som vanligt och du kan ta bort fläckar med en fuktig trasa. Skulle du inte få bort något från mattan kan du ta med den till en mattvätt.

När du väljer en matta kan du välja mellan olika färger och mönster, men när det gäller storlek, form och plats finns det några tips du kan ta hjälp av. Till exempel är en 160 x 230 cm matta perfekt för en soffa som är ca 2 - 2,5  meter lång. Mattan bör inte vara kortare än soffans längd. Om du har ett större rum där du kan ha en ryamatta som är 200 x 300 cm kan du ha två kortare soffor med 2 m istället för att köpa en 3 meter lång soffa. Den här sortens design passar bättre i ett vardagsrum där sofforna eller fåtöljerna står mittemot varandra.

På Trendcarpet kan du hitta många olika ryamattor och färger. De har populära modeller som Cosy, Fancy, Spectrum, Lounge, Elegance och Soft Deluxe. Modellen jag gillar mest är Cosy, eftersom garnet är tunt, glansigt och något kortare. En till bra grej är att de har gratis frakt och retur, oavsett om leveransen görs till dörren eller till ett ombud.

/ Amanda2018-11-01

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)