• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • 1-2 DAGARS LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Hur du bäst väljer matta till ditt barnrum

Hur du bäst väljer matta till ditt barnrum

Att välja rätt matta till ditt barns rum är inte det lättaste. Barn leker, lär, brottas och håller på med alla möjliga aktiviteter hela dagarna, vilket gör det viktigt att de har en plats där de kan vila och bara vara barn. Det finns så många mattor, i alla regnbågens färger och i alla möjliga former och mönster vilket gör det svårt att välja ut den perfekta mattan till ditt barns rum. Förhoppningsvis kan detta inlägg hjälpa dig att hitta just den som passar dig och ditt barn.

Det är lättast att börja med att välja rätt form och storlek. Vilken form och storlek du vill ha? Börja med att mäta området där du tänkt ha din matta. Bestäm vilken storlek som skulle passa bäst för dina mått. När du gjort det kan du gå vidare till att bestämma form. Den mest populära formen i ett barnrum är rektangulär och det är perfekt i många fall, men att välja en rund matta har också många fördelar.

Nästa steg är att välja ut det mönster och den design som passar ditt barn bäst. Kom ihåg att tänka på vad ditt barn föredrar. Det är ju barnet som kommer att leka, brottas och gå mest på mattan. Många barn gillar djurmattor. De är färgglada, inbjudande och ger en mysig känsla till rummet. Många barn gillar vår fotbollsmatta och vår Sky Road-matta - en del tycker att de är roligare och passar deras lekar bättre. Det viktiga är att låta ditt barn ha en matta det gillar och njuter av i sitt rum.

En sak som ibland missas är färgen på mattan. Färger är kopplade till våra känslor. Färgen på mattan kan undermedvetet påverka ditt och ditt barns humör. Det är något som många av oss inte ägnar en tanke åt.  När föräldrar väljer mattor i lekrum, barnkammare eller sovrum bör de alltid tänka på vilka känslor mattan framkallar. Här är några färger som påverkar vårt humör och därför är värda att fundera lite extra på.

Varma färger

Varmt färgade mattor framkallar känslor av trygghet och välbehag eftersom de utstrålar tempererade färger. De har också en energigivande effekt.

Röd - Färgen röd stimulerar din andning och puls. Den ger energi till din kropp och dina tankar. Använd gärna rött i ett lekrum, men undvik det i rum där dina barn ska sova.

Gul - Gul är en färg som lyser upp rummet och ger en solig känsla. Den sägs kunna öka koncentrationsförmågan, så gult passar bra i en läshörna.

Kalla färger

Kalla färger som blått och grönt gör att ett rum känns mer lugnt och avslappnat.

Blå - Denna färg har bevisats minska ilska, blodtryck och ångest. Det passar perfekt i ett lekrum.

Grön - Grönt är neutralt och framkallar känslor av positivitet och välmående. Färgen grön kan verkligen användas i alla miljöer.

Grå - Grått är en neutral färg som också passar bra i alla rum.

Kolla in vårt utbud av barnmattor här. Oavsett färg, form eller storlek, så har vi den perfekta mattan för dig!

 2019-04-26

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski