Gardiner till gråa väggar

Gardiner till gråa väggar

När det kommer till inredning är valet du gör på gardiner en viktig faktor för att skapa den där harmoniska och stilrena atmosfären i ett rum.

Du är antagligen här för att få lite tips på vilka gardiner du kan skaffa till ett hem med gråa väggar. Det är rätt lätt att kombinera gardiner med denna typ av färg. Men för att få till det superbra så har vi skrivit denna artikel som kommer att hjälpa dig på vägen. Som sagt, det finns många alternativ men i denna artikel kommer du att få lite speciella tips som du kan använda dig av.

Ett av de mer vanliga valen är att skaffa ett par gardiner i en annan nyans av grått. Genom att välja en annan typ av nyans kan du skapa en fin och subtil kontrast som ger ett djup och skapar en dimension i rummet.

Gra_gardin_gra_vagg

Du kan t.ex. välja ett par ljusa gråa gardiner om väggarna är mörka. Eller också tvärtom, mörkare gardiner när väggarna är ljusa.

En annan trend nu är naturfärger, som beige, brun och grön. Detta har du för att mjuka upp det kalla och hårda intrycket av grått. Genom att sätta upp dessa färger till grå väggar skapar du en varm och härlig känsla i hemmet.

Ljus_gardin_gra_vaggBrun_gardin_till_gra_vagg

Vi brukar också säga att blått funkar bra ihop med grått. Detta för att grått och blått är kompletterande färger, och dessa ihop skapar en fin balans.

Gardin_till_gra_vagg

När du väljer gardiner till gråa väggar är det viktigt att du tänker på rummets stil och atmosfär. Om du vill skapa en modern och minimalistisk look kan du välja en gardin utan mönster i en ren och enkel färg. Om du däremot vill ha en mer lekfull inredning kan du välja en gardin med ett mönster som matchar din personliga stil och övriga inredningen i hemmet.

Olika nyanser av grått kommer också påverka de olika nyanserna på de andra färgerna på gardinen. Detta var vi inne lite på förut, men det är viktigt att tänka på det för att få till kombinationen bra.

Materialet på gardiner kommer också göra stor skillnad. Om du är ute efter ett tyngre material i form av sammet eller mörkläggning kommer detta att stoppa solljuset från att komma in i rummet. Medans skira gardiner i linne och spets är tunnare och kommer därför att släppa in mycket mer ljus.

Vit_gardin_till_gra_vagg

Valet av material bör också kombineras med övrig inredning för att skapa en sådan bra inredning som möjligt. Sammetsgardiner kanske du skall ha i ett hem som du vill skapa den där eleganta och lyxiga känslan i. Medans en linnegardin kanske skall vara i ett rum man vill lyfta friskhet och naturlighet. Men valet är alltid beroende på vad du gillar och vad som kommer att passa in i rummet.

Det sista vi vill du att du tänker på är hur du hänger upp gardinerna. På våra bilder här ser du att vi hängt dem i taket. Detta är något vi tycker ser bra ut och som ser väldigt bra ut.

Sammanfattning

Att välja rätt typ av gardin till gråa väggar är viktigt för att skapa den där känslan av harmoni och stilrena atmosfären i rummet.

För ett hem med gråa väggar kan du välja gardiner i en annan nyans av grått för att skapa den där subtila kontrasten. Du kan också välja naturfärger som beige, brun och grönt för att mjuka upp det kalla intrycket av grått.

Du kan också välja blått efter detta kompletterar bra med den gråa färgen.

Valet på dina gardiner bör övervägas utifrån rummets stil och atmosfär samt de nyansen du har på din gråa vägg.

 

 2023-02-14

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)