Gardiner sekelskifte

Gardiner sekelskifte

Sekelskiftesgardiner är en viktig del av inredningen i ett hem från det tidigare seklet. De är kända för sin unika stil. De har förmågan att göra en stor skillnad i hur rummet ser ut och upplevs. Att hänga upp gardiner i sekelskiftesstil är enkelt och kan lätt göra att rummet får den där mysiga känslan, chansen finns också att det ger lite nostalgi. Precis som när man åker hem till mormor eller morfar och ser exempel på hur folk hade det inrett förr i tiden.

Gardiner_sekelskifte

Gardinstång sekelskifte

Innan du skall hänga upp gardiner i sekelskiftesstil är det bra att välja rätt gardinuppsättning. Det normala valet här brukar vara att ha tunga, mönstrade gardiner med gardinstänger i sekelskiftesstil.

Det finns en hel det kombinationer att välja mellan, här får du utgå från det du tycker om mest. Vi på Trendcarpet rekommenderar att du väljer det populära valet av tunga, mönstrade gardiner i sammet som ger den där lyxiga känsla. Men du kan också välja gardiner i siden av det ljusare slaget. Linne gardinen är också ett bra val.

 

Gardiner_sekelskifte_stil

Att välja rätt gardinstång är viktigt. Här kommer några exempel:

Du kan köra på trä eller metall med dekorativa detaljer. Vill du lyxa till det ännu mer kan du köra på stänger som har kristaller i guld eller silver .

Det finns också många olika färger och mönster att välja bland när det gäller sekelskiftes gardiner. Ett populärt färgval är mörka färger som svart, marinblå eller röd, som skapar en känsla av elegans och lyx. Mönstrade gardiner med geometriska mönster eller blommönster är också ett populärt val för att skapa en intressant känsla i rummet.

Gammaldags gardinuppsättning

Gardiner_sekelskifte_kansla

Det finns flera sätt att hänga upp dessa gardiner på. Det klassiska är att hänga dem från taket till golvet. Du kan även hänga dem från vägg till vägg. Båda alternativen ger känslan av att rummet är högt i tak som leder till en mer elegant känsla.

Utöka sekelskifts känslan

Här under har vi några exempel på hur du kan göra denna känsla ännu mer kraftfull:

1: Matcha ditt val av gardiner med andra möbler och textilier som har samma färg. Välj en färg som går bra ihop med de mönster och detaljer som finns på gardinerna och kö samma mönster på soffan eller också på kuddarna. Vill du skapa en mer känsla av tradition? Då kan du ha lite trämöbler och kristallkronor i hemmet.

2: Det andra alternativet är att köra på samma stil på dina dekorationer och accessorarer. Några exempel på detta är antika speglar, kristallkronor eller också tavlor. Tänk vilken härlig känsla av historia och kultur som skapas i rummet. Sicken nostalgi.

3: Om du har kristallkrona eller andra antika lampor kan du skapa ett sådant där unikt ljus som passar bra ihop med den gamla känslan.

4: Du kan även använda doftljus och oljor för att öka denna effekt även mer.

Sammanfattning

Sekelskiftes Gardiner är en unik inredningsdetalj i hemmet som vi tar med oss från förr. När du skall välja typ av gardin kan du tänka på rummets övriga stil och inredning. Försök också kombinera detta med något du tycker om.

Att få till kombinationen av rätt gardin och gardinstänger i sekelskiftesstil kan göra en stor skillnad i hur rummet ser ut och känslan den utstrålar. Tänk då en extra gång hur du skall få till en bra kombination av gardiner och gardinstänger.

Det finns många olika typer du kan välja mellan när det gäller gardinstänger i sekelskiftesstil. En klassisk gardinstång i metall eller trä ihop med dekorativa detaljer är ett vanlig och säkert kort. Självklart finns möjligheten att köra på en gardinstång med er mer modern look.

Du kan även utöka den här unika känslan genom att kombinera mönster och stilar på dina andra möbler med samma som gardinerna har. Eller varför inte också köpa lite antika speglar och annat också?2023-03-27

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)