Allt om Boucherouitemattan

Allt om Boucherouitemattan

Boucherouiten härstammar från den arabiska termen "bu sherwit", vilket betyder "ett stycke av begagnade kläder". Nomaderna i Marocko började göra denna matta på 60- och 70-talet av nödvändighet snarare än för mode. Liksom våra andra berbermattor, som Beni ourain-mattan, är Boucherouitemattor vävda av kvinnor i Marocko. Detta resulterar i att mattans design och mönster ser väldigt trevligt ut.

Kvinnorna som gör dessa mattor brukar följa en fri stil när de syr dessa mattor, med mönstret som vanligtvis är asymmetriskt. Mönstren som är vävda är symboler och motiv som är viktiga för de stammarna som gör dem.

Boucherouite är i grund och botten helt enkelt en trasa. Strimlor av äldre textilier, ull och upprepade fibrer som vävs samman och skapar något helt nytt. Den ödmjuka tillkomsten av denna matta tjänar bra för att göra dessa mattors anmärkningsvärda natur mer framträdande. En av de mest framträdande sakerna med dessa mattor är deras livliga ljusa färger som de utstrålar, speciellt när man jämför med mer traditionella Berbermattor. Detta utbrott av färg är till stor del tack vare närvaron av syntetfibrerna i mattan som tillsammans ger livfulla och ljusa färger, något som inte kan uppnås med konstgjorda färgämnen.

I Marocko används dessa mattor mestadels för att sitta på när familjemedlemmar tillreder och äter mat. Mattorna används också för att sitta på när man transporterar sig till häst eller på mulor för att göra resan mer bekväm. Om du någonsin är i Marocko ser du ofta människor som använder denna matta som skydd för sadeln. Mattorna används också mot köld under vintermånaderna. De ger tröst och värme till folks fötter för att skydda dem från de kalla vintrarna i bergen.

Naturligtvis använder ingen i Europa eller Amerika (där dessa mattor är mest populära) dem för sina hästar eller mulor. Även om dessa mattor är robusta och välgjorda, används de för att förbättra ditt hems skönhet avsevärt. Dessa mattor går tillsammans med nästan vilken inredning som du kan tänka dig. Tittar du igenom en inredningstidning ser du att dessa mattor ofta dyker upp eftersom de är älskade av stylister som använder den som en del av sina projekt och mönster.

När du har en av dessa mattor vet du att den du har är helt unik. Inga mattor är exakt samma. Processen med denna matta som går från remsor av oönskat material kombinerat med andra oönskade material och sedan blir ett unikt mästerverk är i sig en slags Askunge-saga som är något inspirerande. Det är ett konstverk på ditt golv som har en bra historia bakom sig.

Alla våra mattor är autentiska och handgjorda från Marocko. För att kolla in vår Boucherouitesamling klicka här.2019-05-02

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)