• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • 1-2 DAGARS LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Slätvävd matta

Söker du en lättskött, tålig och anpassningsbar matta som lämpar sig till de flesta rum, så kan en slätvävd matta vara perfekt för dig. Här på Trendcarpet hittar du ett brett och noga utvalt sortiment av slätvävda mattor i många olika färger, material och mönster.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Vad menas med en slätvävd matta?

En slätvävd matta, även kallad flatvävd, är en matta som vävts med en teknik som ger en slät, nedbunden yta utan lugg. Oftast är dessa mattor drygt 5–8 mm tjocka och upplevs lite stummare än mattor med lugg.

Varför ska du välja slätvävda mattor?

Den absolut största fördelen med slätvävda mattor är att de är mycket praktiska. Vill du ha en matta som är lätt att sköta om, och dessutom lämplig i de flesta rum i hemmet, så kan du med fördel satsa på en slätvävd. Mattorna är slitstarka och smutsavvisande samt väldigt enkla att rengöra. Av de skälen passar de alldeles perfekt i rum där det är hög trafik och där rummets användning ställer krav på en mattas tålighet. En av de praktiska egenskaperna hos slätvävda mattor är att sådant som päls, damm och smuts lägger sig ovanpå mattans yta. Det innebär att du enkelt kan dammsuga och skaka av din matta, utan att det sitter kvar smuts i den. Många gånger kan de även spolas av med vatten, när materialet tillåter. Därför är det en utmärkt typ av matta för exempelvis både djurägare och allergiker.

Att tänka på när du köper en slätvävd matta är att de görs i många olika material, som i sin tur kan ha lite olika tvättråd. Vi på Trendcarpet rekommenderar alltid att du läser och följer anvisningarna innan du tvättar en slätvävd matta.

Så inreder du med slätvävda mattor

Oavsett typ av hem så är en slätvävd matta en trevlig och snygg inredningsdetalj. Dessa mattor upplevs väldigt ofta som stilrena och görs i många olika modeller, material samt storlekar. Därför kan du verkligen hitta slätvävda mattor att använda i alla hemmets rum; ute såväl som inne.

Extra smidigt är det att använda slätvävda mattor på platser som utsätts för mycket smuts och frekvent aktivitet men där du fortfarande vill ha en dekorativ och inbjudande matta. Hallen är ett sådant exempel, men även i köket eller under matbordet där det lätt spills och blir smuligt passar slätvävda mattor. Den slätvävda mattan blir dock precis lika snygg under soffgruppen i ditt vardagsrum eller på kontoret. Välj design, material och färg som harmonierar med övrig inredning för att skapa en mer balanserad look, om du vill binda ihop rummet ytterligare.

Ett annat vanligt sätt att inreda med slätvävda mattor är att använda dem i det inglasade uterummet, på balkongen eller altanen. Då många av dessa mattor vävs i material som tål väta och mycket smuts, är de perfekta att skapa en mysig och inbjudande utomhusmiljö med. Det ger en härlig plats där du kan avnjuta sommarens ljusa kvällar och grillmiddagar. Slätvävda mattor för utomhusbruk är dessutom många gånger UV-stabiliserade för att tåla solljus bättre så att färgerna inte bleks lika lätt.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2021 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski