Silkesmatta

En silkesmatta kännetecknas av detaljerade mönster och är mycket välgjord. När man tänker på silkesmattor så tänker man ofta på exklusivitet och konst. En handknuten matta i silke från orienten blir ofta ett samlarföremål och är värd sin vikt i guld. Silkesmattor är mjuka, tunna och glänsande – de blir helt enkelt rummets blickfång där de ligger. Här på Trendcarpet kan du köpa silkesmattor av hög kvalitet till ett bra pris.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Silkesmattor – äkta konst

Silkesmattor är själva sinnebilden av naturlig elegans i ett hem och idag tillverkas handknutna mattor på samma sätt som för många hundra år sedan. Ofta är det ett hantverk som förs vidare i generationer. Själva silket utvinns av kokonger av råsilke från silkesfjärilar. Förr var det endast mycket förmögna människor som hade möjligheten att äga handknutna silkesmattor, medan det idag finns mattor av silke i flera olika prisklasser som gör att de flesta har råd att köpa sig en silkesmatta.

Så sköter du om din silkesmatta

TIll vardags räcker det att dammsuga mattan. Om det blir en fläck eller märken på din silkesmatta så kan du gnugga lätt med en fuktig trasa eller svamp på stället. Mattor av silke tvättas enklast med ångtvätt eller högtryckstvätt. Det går även att ta ut silkesmattan och använda vanlig vattenslang och en borste för att rengöra den.

4 anledningar till att köpa en silkesmatta

Lång livslängd – Silke är ett av världens starkaste naturfibrer så en silkesmatta är mycket slitstark.

Detaljrik – Mattor av silke är otroligt detaljrika och är ett fantastiskt hantverk.

Tunn – Ibland kan mattor ligga i vägen, men en silkesmatta är så pass tunn att den inte utgör något hinder för exempelvis en dörr.

Åldras vackert – Silkesmattor är en god investering då de mer kan ses som ett konsthantverk än en matta och materialet blir vackrare för varje år.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2024 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)