• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • SNABB LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Shaggy matta

En shaggy matta ger ett lurvigt och fluffigt intryck som både är mjukt och skönt att gå på, samt tillför en unik inredningsstil. Golven blir genast mer inbjudande och inredningen känns exklusiv och romantisk. Här hos oss på Trendcarpet finner du ett stort utbud av shaggy mattor i olika färger, material och former. Allt för att det ska vara lätt att hitta det som passar dig och ditt hem!

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Inredningstips för en shaggy matta

Benämningen shaggy matta är ett samlingsord för olika långhåriga mattor som exempelvis ryamattor. Äkta päls och fuskpälsmattor ger också en shaggy stil. Du inreder bäst med en sådan matta där du vill skapa liv och inbjudande mjukhet.

  • Sovrum – den långa luggen i en shaggy matta passar fint i sovrummet där man vill ha det ombonat och mjukt. Under eller bredvid sängen ger denna typ av matta en mjuk inramning som är fin att sätta fötterna på när man går i och ur sängen.
  • Vardagsrum – är en klassisk placering för en shaggy matta. Rama in vardagsrumsmöblemanget och skapa en sittplats som är mjuk och inbjudande.

Så håller du en shaggy matta ren och fluffig

De långa håren i en shaggy matta vill gärna gömma både damm, grus och annat skräp. Därför är det extra viktigt att regelbundet dammsuga sin shaggy matta så att den fortsätter att hålla sig fluffig och fin. Om det är en äkta päls eller en luggmatta är det viktigt att ta det försiktigt med dammsugaren samt dammsuga i luggens/pälsens riktning. Det bästa sättet att hålla rent en shaggy matta är dock genom att skaka och vädra den.

Följ alltid de medföljande tvättråden som kommer med din matta för bästa möjliga resultat. Vissa mattor tål inte vatten medan andra går bra att spola av. Använd gärna ett mattunderlägg så slits din matta mindre och ligger mer stabilt på golvet.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna