Rutig matta

Rutiga mattor finns i alla möjliga material och storlekar. Stilen går från både geometrisk och skarp, till romantisk och flytande – allt beroende på färgsättning, storlek på rutorna samt tillverkningsmetod och material. Med en rutig matta kan du till exempel skapa kontraster, en lantlig atmosfär eller plocka upp alla de färger du har i din inredning. Rutornas kantighet kan ge ett rum med många mjuka linjer lite mer struktur, men kan med färgval och utformning precis lika gärna framstå som en helt vanlig mönstrad matta.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Olika rutor: mosaik, stora färgfält eller en schackrutig matta?

De olika storlekarna på rutorna i en rutig matta tillför helt olika stilar och intryck. En schackrutig matta med kontrasterande färger blir väldigt tydligt rutig och kan i svart och vitt kännas tuff i framtoningen, medan en schackrutig matta i pastellfärger istället känns romantisk och mjuk. Välj en smårutig matta med många olika färger för en vacker mosaik-stil, eller alternativa rutor i form av romber eller rektanglar dekorerade på sådant sätt att gränserna suddas ut och skapar ett eget sorts mönster.

Så inreder du med en rutig matta

Det är enkelt att placera en rutig matta i alla typer av utrymmen. Välj en rutig matta i naturmaterial i hallen, en luggmatta i mjuka färger till barnrummet eller en rutig trasmatta till köket. Genom att anpassa material, storlek och färg efter platsen får du en matta som alltid passar in. Vill du leka med geometriska former i din inredning är det lämpligt att välja en schackrutig matta så att formerna verkligen syns. Med en färgglad rutig matta får du både en matta med mönster, där eventuella fläckar syns mindre, samtidigt som alla de olika färgerna gör dig fri i din inredning för lång tid framöver. Oavsett färgval på andra textilier och möbler kommer de alltid matcha med din rutiga matta.

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)