Persisk matta Hamedan 238 x 136 cm

Mattor från Iran (persiska) har vävts för hand av nomader, främst kvinnor, i århundraden. Allt material som används är rena naturprodukter, så som ullen och de vegetabiliska färgerna. Boskapsskötsel är den vanliga sysselsättningen för nomaderna, såväl historiskt som i nutid, och i takt med att djuren behöver ny betesmark rör sig också nomaderna. Den mångfald av natur som nomaderna färdas genom präglar också en typisk persisk matta, som är känd för att inspireras av naturen människorna lever och verkar i.

Hamadan, som ligger 300 kilometer väst om Tehran, är en av de äldsta städerna i Iran. Hamadan är känt som centrum för handel med mattor som har tillverkats i de många närliggande städerna och byarna. 

Hamadan-mattor är unika då de har vinkeldesigner, och vävs med den turkiska knuten. Den etniska mångfalden i Hamadan har bidragit så pass mycket att dess mattor har den mest unika orientaliska designen i världen.

Tillverkning: Handknuten 
Storlek: 238 x 136 cm 
Tjocklek ca: 10 mm 
Ålder: Nutida 0-20 år (inte använd) 
Ursprung: Persien / Iran 
Lugg: Ull 
  
  

 Slutsåld.

Till butikens startsida. »

Alla produkter »

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)