Mjuk matta

Med en mjuk matta skapar du mysiga rum där man vill vara. Förutom att de är sköna att gå på bjuder de också in till att sitta på golvet eller för små barn att leka på ett säkert sätt. Här hos oss på Trendcarpet finner du ett stort utbud av mjuka mattor av god kvalitet. Vi har något för alla stilar och behov!

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Mjuka mattor i olika stilar

Det finns flera olika sorters mjuka mattor i både natur- och syntetmaterial. Och det finns många sätt de kan vara mjuka på; som lent, fluffigt eller en matta som är tjock och då blir mjuk att gå på. Viskosmattor, ryamattor och tuftade mattor är vanligtvis de mjuka mattor man tänker på först, men det finns såklart många fler. Vilken sort du är ute efter handlar om på vilket sätt du vill att den ska vara mjuk. En tjock ullmatta behöver exempelvis inte nödvändigtvis vara så mjuk mot huden, men är väldigt mjuk att gå på.

Så håller du din matta mjuk och ren

Sköt om din mjuka matta väl så håller den sig fin längre. Eftersom olika material kräver olika omvårdnad är det viktigt att du alltid läser de skötsel/tvättråd som följer med mattan du köpt. En viskosmatta tål till exempel inte vatten så bra, medan andra material till och med går att köra i tvättmaskin.

Du håller din matta mjuk genom regelbunden dammsugning och att då och då skaka ur mattan. På så sätt kan inte damm och skräp leda till ingrodd smuts som förändrar hur mattan känns. Tänk på att också rotera den regelbundet samt att alltid lägga din matta på ett mattunderlägg. Då slits mattan mindre samt jämnare och den håller sig fin längre.

Inredningstips för den mjuka mattan

Enkelt förklarat så placeras en mjuk matta där du vill ha en mer ombonad inredning. Men det kan också vara där du vill förändra akustiken, göra det bekvämare för aktiviteter eller där du behöver ha ett mjukare underlag. Allt beroende på vilken sorts mjuk matta du vill ha och vad den ska användas till.

  • Sovrummet – är en av de platser där vi gärna har extra mjukt och ombonat. Med en mjuk matta under eller bredvid sängen får du både en vacker ram till sängen, samtidigt som du har behagligt golv att sätta fötterna på. Tänk på att en matta som placeras under sängen bör vara så stor att mattan sticker ut minst 50 cm från sängens kant så att du har matta att stå på och inredningen blir balanserad.
  • Vardagsrummet – är också en av de platser där vi gärna skapar en skön plats för avslappning och social samvaro. Med en mjuk matta kan du antingen rama in dina vardagsrumsmöbler eller, om du är mer minimalistiskt lagd, göra sköna sittytor direkt på golvet. Är mattan tänkt att agera sittyta är vårt tips att välja separata, mindre mattor att sitta på som är lätta att städa av regelbundet.
  • Barnrummet – är ett av de rum där det verkligen behövs dämpad akustik samt extra mjukt underlag. Med en mjuk matta i barnrummet kan barnen leka, vila och njuta av golvytan utan att riskera bulor eller tårar.
Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2024 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)