Matta 300x300

En härligt stor matta i måtten 300x300 cm passar riktigt fint i det hem som har utrymme för den. Det är dock en storlek som kan vara svår att hitta i väldigt många olika färger och mönster, då kvadratiska mattor sällan produceras som standardform. Mattorna på 300x300 cm som du finner hos oss på Trendcarpet är prisvärda och av hög kvalitet.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Så tar du hand om din matta på 300x300 cm

Det finns många olika material på mattor idag, lämpade för både inomhusbruk och uteplatsen. Även om utbudet på mattor i storleken 300x300 cm är något mer begränsat, jämfört med rektangulära mattor, så kan även de komma i olika typer av både syntet- och naturmaterial.

Har du köpt en stor, högkvalitativ matta i måttet 300x300cm vill du givetvis att den ska hålla sig fin länge. Av det skälet är det viktigt att alltid följa de tvättanvisningar som medföljer mattan. Olika typer av material kräver nämligen olika sorters omsorg. Bortsett från mattans specifika behov, finns det även ett par generella skötselråd som gäller de flesta mattor:

Ta alltid bort fläckar direkt – ju snabbare du åtgärdar olyckan, desto lättare är det att rengöra.

Dammsug din matta varje vecka – vi rekommenderar att du använder ett plant munstycke, samt dammsuger i flera olika riktningar då mattans textur sällan är helt symmetrisk. Detta gäller dock inte luggmattor, då de alltid ska dammsugas medhårs.

Använd ett mattunderlägg – på så vis ligger den på plats där den ska, men skyddas även mot slitage.

Vrid på mattan regelbundet – då undviker du att mattan slits ojämnt.

Så inreder du med hjälp av 4/2/0-regeln

Har du hört talas om “4/2/0-regeln”? Det är en av de gyllene regler som inredare världen över använder sig av när de möblerar och dekorerar ett hem. Regeln bygger på att skapa upplevelsen av balans och visuell tydlighet med hjälp av mattor och möblernas placering. Detta gör du genom att placera möbler med antingen fyra, två eller inget av dess ben på mattan.

Ha i åtanke att kvadratiska mattor sällan upplevs helt balanserade i ett rektangulärt format rum. Detta gäller dock inte om du har en öppen planlösning med flera “rum” i rummet.

  • Sovrummet

Har du ett riktigt stort sovrum? Här kan en kvadratiskt matta i måtten 300x300 cm verkligen bli ett lyxigt inslag. Framförallt om du vill placera dubbelsängen ute på golvet och vill att mattans kant sticker ut en bra bit runt alla kanter, även huvudgaveln.

  • Vardagsrummet

Med en mjuk och vacker matta i denna dimension kan du lyfta vardagsrummet. Placera din soffgrupp enligt 4/2/0-metoden och våga experimentera med matchande textilier.

  • Uterummet

I det inglasade uterummet eller den rymliga altanen kan du med en matta på 300x300 cm rama in ditt loungeset, samtidigt som du får en mjukare yta att gå barfota på.

  • Matsalen

En matta på 300x300 cm passar utmärkt att ha under matsalsbordet. Extra snyggt kan det vara med en kvadratisk matta i kombination med ett runt matbord.

När du väljer en grön matta i storleken 300x300 cm kan du vara säker på att den kommer att vara en fantastisk blickfång i ditt rum. Gröna mattor är tidlösa och ger en frisk och lugnande känsla till rummet samtidigt som de ger en pop av färg. De fungerar bra i rum som har naturligt gröna inslag, till exempel med gröna växter och trädetaljer.

När du väljer din matta, tänk på vilket material som passar bäst för ditt behov. Om du till exempel letar efter en matta som ska placeras i ett uterum eller på en uteplats, är det bäst att välja en matta som är tålig och klarar av att utsättas för väder och vind. Å andra sidan, om du söker en matta som ska placeras inomhus i ett vardagsrum eller sovrum, kan du välja en mjukare och mer lyxig variant som är behaglig att gå på.

Till skillnad från rektangulära mattor kan det vara svårare att hitta kvadratiska mattor i standardstorlekar, vilket kan göra det svårt att hitta rätt färg och mönster som passar dina behov. Hos Trendcarpet erbjuder vi emellertid ett brett utbud av prisvärda och högkvalitativa mattor i storleken 300x300 cm, vilket gör det enkelt att hitta en matta som passar ditt hem.

Oavsett vilket rum du väljer att placera din nya matta i, är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Genom att följa skötselråden som vi har delat med oss av, kan du säkerställa att din matta håller sig fin länge. Att ta hand om din matta på rätt sätt är också ett sätt att bevara dess kvalitet och färger så att du kan njuta av den i många år framöver.

Sammanfattningsvis är en grön matta i storleken 300x300 cm ett utmärkt val för att ge ditt hem en frisk och inbjudande känsla. Hos Trendcarpet hittar du ett brett utbud av högkvalitativa mattor som passar alla behov och stilar. Oavsett om du söker en matta till ditt vardagsrum, sovrum, uterum eller matsal, kan du vara säker på att du hittar det du behöver hos oss.

 

 

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)