Ljus matta

Den ljusa mattan är för dig som älskar att skapa kontraster, behöver ett ljusare hem eller som helt enkelt föredrar ljusa färger. Med en ljus matta ljusar du upp alla utrymmen du placerar den i. Eftersom det finns ljusa mattor i alla typer av material kan du alltid hitta en sort som matchar de behov du har – detta oavsett om du har barn, husdjur eller vill lägga en ljus matta på en plats med hög belastning, som på balkongen eller i barnrummet. Det är vanligt att folk tror att ljusa mattor enbart är för de allra mest försiktiga personerna och att de snabbt blir smutsiga. Men detta är självklart inte sant eftersom det framförallt handlar om materialvalet och skötseln.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Olika sorters ljusa mattor

Jute, ull, silke eller plast? Det finns åtskilligt många varierande material som alla reagerar olika och som även har skiftande färgåtergivning. Med en ljus jutematta ger du till exempel hallen eller balkongen ett lyft utan att riskera något ömtåligt material. Väljer du en ullmatta får du en naturligt smutsavvisande matta som är enkel att torka ren när olyckan är framme. Mönster kan ge din ljusa matta lite kamouflage mot eventuella fläckar och melerade färger likaså.

Så inreder du med en matta i ljus färg

Var vill du skapa ett ljust golv? Matcha gärna en ljus matta med mörka möbler för en kontrast som känns lyxig och dynamisk. Med en fluffig luggmatta i ljusa toner gör du exempelvis sovrummet till en drömsk och vilsam plats, medan en ljus trasmatta gör köket lättstädat och lantligt. Var noga med materialvalet och ta ut svängarna med dina inredningsval. Varför inte lägga en ljus matta där du ofta har svårt att se ordentligt när det är som mörkast, på så sätt reflekteras det lilla ljus som finns och gör att allt blir tydligare och uppfattas som luftigare.

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)