Lekmatta

I barns ögon är golvet ofta en fantastisk plats för lek – en plats som du kan göra skönare och roligare med hjälp av en dekorativ och pedagogisk lekmatta. Här hos oss på Trendcarpet hittar du flera lättskötta alternativ. Du kan välja bland många fina färger och motiv, som hopphagar, trafikleder och dockhus.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

SKAPA UTRYMME FÖR FANTASIN MED EN LEKMATTA

De allra flesta föräldrar vill skapa en varm, lekvänlig och mysig känsla i barnrummet. Fina mattor som uppmuntrar barnen till lek, men samtidigt ser till att de har en bekväm yta att krypa runt på är därför väldigt populära. Just lekmattor är mattor med motiv speciellt framtagna för de små i hemmet. På olika vis uppmuntrar de och bjuder in barnen att använda sin fantasi och lekfullhet. Dessa mattor har länge varit populära inslag i barnrum.

I ditt barns rum kan du med hjälp av mattor skapa olika ytor, ämnade för varierande aktiviteter. Kanske väljer du en enfärgad matta som ger ett lite lugnare intryck till läshörnan, och en mjuk, fluffig rya att ackompanjera sängen.

En lekmatta baby däremot, gör sig alldeles perfekt mitt på golvet eller på den plats där du vill främja aktivitet och lek. Du kan till exempel välja lekmattor med motiv av trafikljus och bilvägar för de barn som tycker om att leka med småbilar, eller mattor med en hopphage för de barn som är mer fysiska.

Förutom att skapa lek och hjälpa fantasin på traven är en lekmatta stor också ljuddämpande. Det är ofta en väldigt uppskattad egenskap, inte minst i småbarnsfamiljen.

Material på Trendcarpets lekmatta bebis.

Mattor som ska ligga i barnrummet vill man gärna ska vara lättskötta och enkla att rengöra. Barn är trots allt barn, vilket innebär att det inte bara är risk för spill och kladdiga fingrar men också sannolikt att de kryper runt på mattan mer. De spenderar mycket av sin tid på mattor – så det är helt enkelt en hygienfråga.

Med detta i åtanke är de lekmattor du hittar i Trendcarpets sortiment noga utvalda att hålla måttet. De allra flesta lekmattorna du kan välja mellan är gjorda i 100 % syntetisk ull som vävts av maskin. Syntetisk ull, även kallad polypropylen, är ett mycket tåligt material framställt av miljövänligt konstfiber och är idag bland de allra vanligaste termoplaster du kan finna på marknaden. Mattor av denna typ är väldigt prisvärda, samtidigt som de stöter bort både damm och ludd.

En aktivitetsmatta baby är perfect för att låta dit barn leka, både för att det är kul med de roligare mönstrena men också för att det är en plats för mer säkerhet och behagligare miljö. Köper du en stor lekmatta har din bebis mycket mer plats att leka med på sin baby matta. Din bäbis ska kunna leka fritt utan att du skall behöva oroa dig för skador. Det är anledningen varför en lekmatta barn är så viktigt.

HUR TAR DU BÄST HAND OM EN LEKMATTA?

Som med samtliga mattor rekommenderas alltid att läsa igenom de tvätt- och skötselråd som medföljer din nya matta. På så vis är du bäst förberedd på vad som krävs för att hålla den fin. Generella råd gällande baby lekmattor skötsel är annars följande:

Här hittar ni många olika roliga lekmattor, inte allra minst motiv och andra spännande figurer för ditt barn.

Dammsug och/eller skaka av mattan på veckobasis.

Ta bort eventuella fläckar direkt – till exempel med fläckborttagning anpassad för textilier.

Badda, hellre än att gnugga, bort eventuellt spillda vätskor/fläckar med neutralt färgad trasa doppad i ljummet vatten utspätt med några droppar milt diskmedel. Se sedan till att mattan torkar innan den används igen – även undertill.

Maskinvävda syntetmattor tål oftast att tvättas med skontvätt i maskin alternativt med ljummet vatten i badkaret/duschen. Viktigt att notera är dock att om lekmattan har en baksida i jute så ska den aldrig utsättas för vattentvätt.

TRE TIPS TILL DIG SOM SKA INREDA MED EN LEKMATTA

Det är roligt att inreda barnrum! Här kan du experimentera med färger, mönster och teman som det inte riktigt finns utrymme för på andra ställen i hemmet.

För att inte tala om vilken trevlig och relationsstärkande aktivitet det kan vara att göra tillsammans med ditt barn. Låt mattor och lekmattor vara det som lyfter och binder ihop rummet med färger eller teman som till exempel djur, djungeln eller bilar. Endast er fantasi sätter gränser.

För att kickstarta fantasin har vi nedan samlat tre tips till dig som står inför att välja en lekmatta eller dekorera barnrummet:

Gör en moodboard – Detta är något du tveklöst kan göra till en kul aktivitet tillsammans med barnet. Välj ut färg och/eller tema, en lekmatta som tilltalar barnet, fantisera kring hur möbler ska placeras och varför inte klippa, klistra och rita en fysisk moodboard?

Ta hjälp av bildtjänster på nätet – Idéerna som samlas online är oändligt många och kan fungera som en kickstart för din/er inspiration. Du kan också enkelt spara ner bilderna i en mapp på datorn för en digital moodboard att skriva ut.

Skapa zoner med hjälp av lekmattan – Mattor är toppenbra verktyg när man vill skapa en känsla av olika aktivitetszoner i ett rum. Myshörna, plats för läxor, pysselvrå och lekplats. Vilka zoner vill ditt barn ha? Det kan också fungera bra som en slags indelning av rummet om du har barn som delar rum, men har lite olika intressen. Kanske kan de få välja varsin lekmatta för sin alldeles personliga lekvrå.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2024 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)