Långhårig matta

Med en långhårig matta får du en lurvig och livfull matta som skapar dynamik i rummet och en inbjudande känsla. För oavsett om det är i form av exempelvis en klassisk rya-, fuskpälsmatta eller äkta pälsmatta, väcker en långhårig matta genast lusten att vilja känna på luggen eller sätta fötterna på den.

Här hos oss på Trendcarpet finner du ett stort utbud av långhåriga mattor i olika färger, material och storlekar. Vi har något som passar varje hem och inredningsstil!

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Inredningsidéer för långhåriga mattor

Långhåriga mattor är oftast mjuka och ibland även fluffiga. Det ger en härlig känsla man gärna lägger i utrymmen där man vill skapa vila eller plats för social samvaro. Långhåriga mattor känns också lyxiga och romantiska vilket lämpar sig väl för hem där en sådan stil eftersträvas. Välj en neutral färg som är enkel att matcha med eller en färg som står ut för en matta som skapar kontraster.

  • Sovrum – här gör sig en långhårig matta extra bra. Antingen under eller bredvid sängen att sätta fötterna på när du går i och ur sängen, samt för en vacker inramning av möblerna. Den långhåriga mattan gör också att rummet känns mjukare och mer vilsamt så att inredningen förstärker den känslan du vill ha när du ligger i sängen.
  • Vardagsrum – långhåriga mattor är ett klassiskt val till vardagsrumsmöblerna. Använd mattan för att skapa en vilsam och inbjudande plats för social samvaro. Det blir en vacker ram att bygga dina sittmöbler runt, alternativt om ni väljer att lägga ut kuddar och sitta direkt på golvet.

Som inredningsdetalj – om den långhåriga mattan är en pälsmatta eller på annat sätt en dekorativ detalj kan dessa mattor även användas som dekoration på andra ställen än på golven. Till exempel på sittmöbler, upphängd på väggen eller över ryggstödet på soffan. Det skapar en rustik och lantlig känsla som är tidlös och klassisk.

Förbättra akustiken inne

Långhåriga mattor är många gånger tjocka och dämpar ljudet bättre än andra alternativ. Därför kan just en långhårig matta vara det perfekta valet i stora rum som har ett eko. Har du dessutom barn som är högljudda, eller andra ljud som tar över, kan en matta vara en räddning. För barn som gärna busar på golvet ger en långhåriga matta en mysig plats som är behaglig att vara på.

Så sköter du om din långhåriga matta bäst

I den långa luggen samlas det med lätthet stora mängder damm, grus och annat skräp. Dammsug därför långhåriga mattor regelbundet och se även till att skaka, samt vädra mattan då och då. På så sätt slits mattan mindre och det damm som hamnat i mattan leder inte till ingrodd smuts. Rotera mattan ibland samt placera den på ett mattunderlägg så får du ett jämnt och minskat, generellt slitage.

När mattan behöver tvättas, eller på andra sätt skötas om, rekommenderar vi att du följer de medsända skötselråden som kommer med när du köper mattan. Olika material reagerar på olika sätt; vilket gör att vissa långhåriga mattor kräver fackmannamässig tvätt och andra går att spola av själv.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2024 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaMagyarNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)