Patchwork Kelim-mattor.

Patchwork Kelims är gjorda av flera olika turkiska kelimmattor, så som Jijim, Kayseri, Konya, Balıkesir, Canakkale, Oushak, Denizli, Antalya med flera. En matta innehåller således delar av mattor från flera olika städer, byar och regioner i Turkiet och bildar tillsammans en underbar smältdegel av Turkiets alla olika traditioner och kulturer när det kommer till mattskapande.

Hur blir en Kelim Patchwork till?

Trendcarpets tillverkare i Istanbul reser över hela Turkiet och köper upp vintage kilim carpets (upp till 100 år gamla Kelim-mattor) från handlare i mindre byar och regioner. Mattorna tas sedan till tvätterier där de rengörs, för att sedan föras vidare till en reparatur där de tas om hand, lagas, restaureras. Här sätts också de mindre bitarna av de gamla Kelim-mattorna ihop och på så sätt skapas den nya mattan, Kelim Patchworken. Mattan förs sedan till den avslutande strechtningen. Här läggs alla mattor ut på bord av olika storlekar och sträcks noggrant och varsamt ut, från hörn till hörn, kant till kant, för att få sin rektangulära form.

Omgående leverans och Fri frakt & fri retur på alla Kelim patchworks på Trendcarpet.se.

Alla Kelim Patchworks är handvävda och av finaste ullkvalitet. Alla mattor finns på Trendcarpets lager och levereras samma dag vid beställning före klockan 14.

Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

-

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)