• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • 1-2 DAGARS LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Persisk matta Keshan 306 x 108 cm

Mattor från Iran (persiska) har vävts för hand av nomader, främst kvinnor, i århundraden. Allt material som används är rena naturprodukter, så som ullen och de vegetabiliska färgerna. Boskapsskötsel är den vanliga sysselsättningen för nomaderna, såväl historiskt som i nutid, och i takt med att djuren behöver ny betesmark rör sig också nomaderna. Den mångfald av natur som nomaderna färdas genom präglar också en typisk persisk matta, som är känd för att inspireras av naturen människorna lever och verkar i.

Keshan-mattor är handgjorda i staden Keshan som ligger mellan Tehran och Isfahan i Iran. Staden är välkänd för sin historia inom textil och keramiktillverkninge. Det är även en viktig handelsplats eftersom den ligger längs med silkesvägen. 

Keshan-mattan är tillverkad med hög knutdensitet genom att man använder den persiska knuten tillsammans med högkvalitativ ull. Keshan-mattan har ofta en eller flera medaljonger i mitten, och biland har de figurmotiv. En av de mest kända mattorna, Ardabil-mattan, tros komma från Keshan.

Tillverkning: Handknuten 
Storlek: 306 x 108 cm 
Tjocklek ca: 4 mm 
Ålder: Nutida 0-20 år (inte använd) 
Ursprung: Persien / Iran 
Lugg: Ull 
  
  

 Slutsåld.

Till butikens startsida. »

Alla produkter »

Artikelnummer:
32498kec306x108.H299.P3

Mest sålda senaste 7 dagarna
TREND 2020 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY ☆

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Posters

Kundservice

Information

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski