• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • SNABB LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Fyrkantig matta

Är du på jakt efter en fin, fyrkantig matta till ditt hem? Mattor i denna form tillverkas inte som standard och utbudet är oftast begränsat. För att underlätta för dig har vi här samlat alla de fyrkantiga mattor du kan köpa hos oss på Trendcarpet.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Material på fyrkantiga mattor

En fyrkantig matta kan verkligen vara ett vackert inslag i ett hem med öppen planlösning eller i det kvadratiskt formade rummet. Men utbudet är ofta ganska begränsat då mattor i denna form sällan tillverkas som standard. Begränsningarna gäller framförallt material; de allra flesta fyrkantiga mattor görs i antingen ull eller plast.

Fyrkantiga mattor i ull

Ull är ett väldigt populärt material på mattor och har många trevliga egenskaper. Bland annat är det miljövänligt och väldigt motståndskraftigt mot smuts. En fyrkantig matta i ull bidrar inte bara med värme och en ombonad känsla, utan är dessutom mycket hållbar.

Fyrkantiga mattor i plast

Ett av de vanligaste materialen på fyrkantiga mattor är plast – ett syntetiskt material som är mycket lättskött och lämpar sig extra bra för allergiker, i hemmet med småbarn eller för dig med husdjur. En annan fördel med plast är att mattor i det här materialet kan komma i alla möjliga färger och mönster.

Så tar du hand om din fyrkantiga matta

När du köper en fyrkantig matta bör du alltid läsa de tvättråd och skötselanvisningar som kommer med den, då kommer du ha en matta som håller sig fin länge. Beroende på vilket material din matta är gjord av så kan det variera hur den ska tvättas. För att smuts och grus inte ska slita på din matta är det viktigt att den dammsugs ofta, samt att den ibland skakas ur. Använd gärna ett mattunderlägg så skyddas din fyrkantiga matta ytterligare, plus att den också bättre ligger på plats.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU