Fluffig matta

Med en fluffig matta gör du olika utrymmen extra mysiga och ombonade. Den bjuder in till mys och att sitta mer på golvet än vad man kanske vill göra annars. Det är ett bra val för alla rum där slitaget inte är högt, som till exempel i sovrum, vardagsrum eller barnens rum. Här hos oss på Trendcarpet kan du välja från ett stort urval av fluffiga mattor i olika former, material och färger.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Fluffigt – både en känsla och en stil

Oavsett färg- och materialval ger den fluffiga mattan en mjuk plats att sätta fötterna på. Det kommer alltid vara mer inbjudande, mysigt och behagligt att gå på en fluffig matta än något annat. Men det är inte bara en känsla utan även en stil. Beroende på hur lång eller puffig lugg du väljer ger det en unik inredningsstil som både känns lyxig, drömsk och beroende på materialval även skimrande. I ett romantiskt hem med en exklusiv framtoning är en fluffig matta ett måste.

Fluffiga mattor i olika material och form

Fluffiga mattor finns både i syntet- och naturmaterial. I det förstnämnda materialet får mattan mer lyster med en lugg som kan göras lång, till exempel i form av en ryamatta, och i det andra materialet kan mattan göra golven extra varma och stöttåliga. En handknuten bollmatta ger ett helt annat intryck av fluffig matta än vad till exempel en tät ryamatta med extra lång lugg ger. Anpassa materialet till användningsområdet för att få rätt matta på rätt plats.

Vi har fluffiga mattor i flera former och i de allra flesta mått. Du kan till exempel arbeta med mindre runda fluffiga mattor ovanpå en slätvävd större matta för att skapa flera mindre rum i rummet.

Så håller du din matta ren och fluffig

Fluffiga mattor är extra viktiga att hålla rena eftersom de slukar så mycket smuts och damm.

Tänk på att dammsuga din matta en gång i veckan så att löst damm inte får en chans att sätta sig och skapa ingrodd smuts. En smutsig matta slits mycket snabbare än en ren, plus att mattan inte förblir lika fluffig om den är smutsig.

Rotera också din matta någon gång per år så att slitaget blir jämnt.

En fluffig matta med extra lång lugg kan behöva skakas någon gång per år för att verkligen få ut eventuellt grus och annan smuts. Vi rekommenderar inte att piska fluffiga mattor eftersom det sliter för mycket i onödan på mattan.

Tänk på att alltid följa de specifika tvätt- och skötselråden som kommer med din specifika matta. Detta eftersom alla material är olika och kräver därför olika skötsel.

Inredningstips för en fluffig matta

Vårt bästa inredningstips är helt enkelt att fråga sig själv: var vill jag skapa en mjukare och mysigare plats? Ställen som känns extra intressanta är där vi vill kunna vara mer nere på golvet, samt i rum där vi vill vila och slappna av. Tre rum är klassiska val, men en fluffig matta kan också ligga på golvet i hemmakontoret eller där du vill skapa extra trivsel.

Skapa kontraster

Använd dig av en fluffig matta som en kontrast mot hårda linjer och material. Marmor, trä, metall och andra liknande material går från hårda och kantiga till exklusiva och eleganta om de får matchas med en mjuk och fluffig matta. Väljer du dessutom en ljus fluffig matta blir intrycket och kontrasten förhöjd eftersom ljusa färger upplevs som än mjukare. Om du i arbetsrummet har ett mörkt, tungt skrivbord så kan en ljus, fluffig matta skapa en fin harmoni som känns lyxig hela året.

Sovrummet

Med en stor och fluffig matta under sängen skapar du inte bara en vacker ram åt din säng utan även en härlig plats att sätta fötterna på när du vaknar på morgonen. Det ger en bra start på dagen och förstärker känslan av mysig och ombonad plats. Dessutom förlänger du sängens mjuka bolster ner på golvet och låter mer av sovrummet bli en vilsam plats.

Vardagsrummet

I vardagsrummet blir en fluffig matta helt perfekt eftersom den både känns mjuk, är vacker att se på och gör platsen inbjudande. Om du väljer en ryamatta i syntetmaterial gör ljuset att en enfärgad matta kan upplevas som skimrande eller rentav flerfärgad, allt beroende på hur luggen ligger.

Barnrummet

I barnens rum blir en fluffig matta särskilt väl mottagen. För även om den besitter samma mysiga egenskaper som den gör i alla andra rum, blir den i barnrummet även en säkerhetsåtgärd. Detta eftersom en fluffig matta är extra mjuk och dämpar eventuella fall bättre än en tunnare matta. Dessutom dämpar den rummets akustik bättre och gör golvet extra lämpligt för lek. Oavsett om det lilla barnet lär sig krypa, eller det stora barnet älskar att hoppa högt, ger en fluffig matta en trygg omfamning och en mysig plats att vara på.

En härlig och fluffig matta

En fluffig matta är en inredningsdetalj som hör hemma i alla rum. I ett barnrum är den exempelvis mjuk och skön att sitta, springa eller leka på, och i vardagsrum är den skön att vila fötterna på. I ett sovrum ger en fluffig matta dessutom extra värme och en mysig känsla.

Styla en fluffig matta

Du kan styla en fluffig matta med andra textilier som exempelvis dukar, plädar, kuddar och gardiner för att förhöja mysstämningen. Här är även dova eller neutrala färger att föredra. Det fluffiga materialet är dock dessutom riktigt snyggt som kontrast till hårda material som exempelvis betong, metall, trä och tegel.

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)