Blommig matta

En blommig matta kan lätt ta platsen som rummets blickfång, men allting handlar om hur du inreder och kombinerar din blommiga matta med övrig inredning. Här i Trendcarpets sortiment hittar du flera blommiga mattor av olika sort, form och storlek.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Blommiga mattor står ut i mängden

Blommiga mattor finns i många utseenden, storlekar och färger – allt från romantiska mjuka färger och småblommigt, till storblommiga eller abstrakt blommiga mattor med en hypermodern vibe. Vissa av de blommiga mattor du hittar hos oss är rena konstverken, så varför inte låta dem ta plats och verkligen synas?

Vill man använda sin blommiga matta som en iögonfallande dekoration i hemmet kan man låta den komma till sin rätt i ett rum som i övrigt är relativt neutralt eller diskret inrett. Kanske para ihop den med en enfärgad, neutral soffa och sedan plocka upp mattans färger på kuddar och övriga textilier för att knyta ihop inredningen.

Mixa mönster med din blommiga matta – eller inte?

Det finns många oskrivna regler inom heminredning – men ibland är dessa regler till för att brytas. En oskriven regel är att man ofta råder till att mönstrade mattor såsom en blommig, blir mest harmonisk i ett rum där färgval och inredningen är tillräckligt diskreta för att inte slåss om huvudrollen. Men är det alltid så? Nej.

Självklart finns det många sätt att inreda på, även med mönster. Att mixa mönster, det vill säga att matcha exempelvis en blommig matta med randigt, är ett sätt att skapa en personlig och kreativ stil. Inredningsdesigners pratar ibland om 60/30/10-regeln och max tre olika mönster som man kombinerar med en enfärgad bas:

  • 60 % – det dominerande mönstret
  • 30 % – mönster nummer två
  • 10 % – mönster nummer tre

När du väljer mönster att matcha med, tänk på att de inte bör konkurrera för mycket med det dominerande mönstret. En blommig matta kan antingen användas som det dominerande mönstret, eller som ett komplement.

 

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)