Våra presentation av skandinaviska mattor

Våra presentation av skandinaviska mattor

Den skandinaviska designen är en av de mest ikoniska och erkända stilarna som finns idag. Den är känd för sina ljusa och färgglada mattor kontra mot vita väggar och vitkalkade golv. De skandinaviska länderna Sverige, Norge och Danmark är kända för sina kalla temperaturer och långa mörka vintrar. Därför är det viktigt att ha interiörer med färgglada mattor för att lysa upp platsen. Skandinavisk design är full av juxtapositioner - neutralt färgade väggar och golv mot ljusa textilier med mönster. Det är inte konstigt varför skandinaviska mattor är på uppåtgående. Här är några mattor som vi rekommenderar starkt för alla som vill ta det första steget mot att ha det ikoniska skandinaviska utseendet.

Vår färgade Lindy trasmatta är en matta som ger ett stort utbud av färg. Det är ljusa färger och det triangulära mönstret är unikt och vågat. Det är ett ljust och mångfärgat mönster som säkert ger färg och värme till vilket rum den än ligger i.

Kolla gärna på våra trasmattor.

En annan trasmatta som är ett utförandet av skandinaviska mattor är vår ”Slitematta”. Denna vackra trasmatta kommer från det fina gamla svenska företaget AB E. Stjerna, grundat i Herrljunga år 1918. Stjernas ledord är "glädje och inspiration" vilket tydligt framgår av deras sortiment av handvävda trasmattor. trasmattan är gjord av bomull och har ett klassiskt och tidlöst utseende. Det är en mångsidig matta som kan placeras i många rum och med säkerhet ger värme och glädje överallt där den placeras.

Våra Visbymattor har ett unikt mönster med ljusa och livfulla färger. Visbymattan är också gjord i Sverige och är den perfekta matta att börja med. Den har ett unikt utseende och en unik design.

Skandinaviska mattor är ett enkelt sätt att göra ett personligt uttalande och visa upp din personlighet. När du har besökare är en av de första sakerna som de kommer  att lägga märke till när de kommer in i ditt hem är mattorna på ditt golv. Så det är viktigt att välja mattor som matchar din stil och personlighet. Du bör leta efter de mönster och färger som passar bäst med din personlighet, men som också går hand i hand med resten av din inredning. Om du är en extrovert person med en ”större än livet”-personlighet kommer du förmodligen föredra att ha ljusa, pulserande och multifärgade mattor. Men om du är lite mer introvert och för dig själv då kan du fortfarande göra fel med en matta som fokuserar på mönster och har en mer reserverad färg som exempelvis grå.

Att designa ett rum för att få en skandinavisk känsla är en konst i sig. Om du vill se hela vår skandinaviska samling klicka här. Kolla även på vår Instagram där vi ofta har skandinaviska designade rum med en av mattorna.

Matta2021-10-21

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)