Var passar det med en rund matta?

Var passar det med en rund matta?

Behöver fylla ut en oregelbundet formad yta där en vanlig rektangulär matta inte skulle få plats?

En rund matta borde vara din första tanke om du har en oregelbundet formad yta som behöver utfyllnad. Badrum, hallar och ytor som har flera ingångar är perfekta för runda mattor. En rund matta skapar en flödande känsla eftersom den inte pekar i någon speciell riktning.

Runda mattor är speciellt bra för den som har mindre boendeyta, i en lägenhet till exempel. De är lätta att hitta en plats för och känns aldrig malplacerade trots ett trångt utrymme. En mönstrad rund matta drar åt sig blickar och blir som en kontaktpunkt i rummet. Det är ett väldigt bra sätt att få lite extra ljus och färg i ett i övrigt enformigt rum. Istället för att bestämma sig för en tapet eller hänga en tavla på väggen kan en enkel rund matta addera elegans och lyfta ett rum eller ett trångt utrymme.

En rund matta är ett kostnadseffektivt sätt att addera det där lilla extra till ett rum som inte känns helt komplett. Det är en minimalistisk lösning på ett problem som nästan alla upplever någon gång. Hur ger man rummet det där lilla extra, utan att rensa bankkontot eller göra för mycket? En enkel matta kommer att överraska dig mer än du tror.

Som en generell tumregel när du letar efter en matta som passar i ett rum, försök hitta en matta till sittplatsen istället för att hitta en matta till hela rummet. Den stora fördelen med en rund matta är att du ibland kan fuska med denna regel. Om den inte passar på den ena platsen kan du enkelt hitta en annan plats där den passar perfekt. Om en rektangulär matta däremot inte passar i rummet den var tänkt för, kan det vara svårare att hitta en annan plats för den.

Enligt mig kan du inte göra fel med en lyxig eller mysig rund matta. Förutom färg adderar mattan liv till rummet, de är dessutom lyxiga och sköna att gå på.

På Trendcarpet har vi ett stort utbud av runda mattor att välja från, med många olika färger, storlekar, mönster och material. Vi har allt från runda jutemattor till runda ryamattor, med storlekar från 80 till 160 cm. Så oavsett om du behöver en 80 cm rund mayamatta för att tillföra ett spännande mönster till ditt golv eller en 160 cm ryamatta för att ge ditt vardagsrum färg och liv kan du sluta leta.2019-05-20

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)