Matta till grå soffa

Matta till grå soffa

Vardagsrummet är oftast en plats där vi vill skapa en trevlig känsla, både för oss själva men också för gäster. Att kombinera en soffa med en matta brukar vara det klassiska och det funkar oftast bra. Det man ofta ser är kombinationen av en grå soffa med en matta utav det mörkare slaget. I denna artikel kommer vi att inspirera dig med vad för typ av vardagsrum matta till grå soffa som passar bra ihop. Vi kommer också att dyka djupare ner i olika nyanser som en grå soffa kan ha och vilken typ av färg på mattan som går bra ihop med det.

Läs gärna också matta under soffa artikel vi har. 

VARDAGSRUMSMATTA TILL GRÅ SOFFA

Första alternativet är att para ihop två neutrala färger. En grå soffa ihop med en vit matta med lång lugg är perfekt för en vardaglig känsla. Den långa luggen kan också skapa en härlig hemmakänsla. Du kan även välja en med kort lugg såklart. Det är upp till dig. Eller även en som har både och, där luggen i sig skapar olika mönster i mattan.

MATTA TILL MÖRKGRÅ SOFFA

Vilken matta till mörkgrå soffa? Här har vi valt att lägga en mörkare typ av grå matta ihop med den mörkare typen av soffan. I detta fall funkar det om du väljer en matta som man halft kan ändra färgen på. Som du ser att mattan under gör. Detta är en av våra bästsäljande, ryamattan. Det är också enkelt att skapa en fin kontrast ihop med alla olika nyanser av den gråa färgen på mattan. Vilket gör att känslan nästan blir att man byter matta då och då.

LJUSGRÅ SOFFA MÖRKGRÅ MATTA

En ljusgrå soffa placerad på mattan precis som på bilden är en annan variant av dessa kombinationer. Det skapar en mer annorlunda konstrast i och med att den ljusa nyansen är högre upp i rummet än den mörka. Dettaskapar ett fint flow av färg i rummet. Du kan också testa att kombinera en tredje färg med andra möbler. Precis som vi gjort med bordet och filten i färgen brunt.

MATTA TILL LJUSGRÅ SOFFA

I detta exempel har vi en halvgrå matta. Denna ljusgråa soffa funkar bra med den gråa färgen på mattan. Och om du vill kombinera en mönstrad matta funkar det också bra. Eller du kanske är sugen på en annan nyans av färgen grå och kanske även i ett annat mönster? Du kanske däremot inte tycker att denna typ av matta passar lika bra ihop med en ljusgrå soffa, då kan du testa en annan matta med en annan typ av färg och mönster.

GRÅ SOFFA BEIGE MATTA

En grå soffa med en beige matta funkar också bra. Dem kompleterar varandra och skapar en fin kombination. Båda färgerna är diskreta och skriker inte efter uppmärksamhet. Ibland kan man tycka att mattan ska stå ut för att dra till sig ögonen. Då kan vi rekommendera att du gör det med hjälp av t.ex. en nyans av en blå matta eller en persisk matta.

När din storlek på mattan är korrekt anpasssad till soffan kan detta skapa något magiskt. Det är då vi kan se en finare kontrast mellan förhållandet av mattan och soffan. Där en del av mattan kan sticka ut på sidan av soffan och dra till sig den uppmärksamhet som den förtjänar.

Matta vardagsrum grå soffa

Sammanfattning: När du väljer färger på din framtida matta kommer olika färger passa olika bra. Vissa ljusa färger fungerar bra medans andra mörkare färger kanske inte passar lika bra i just ditt fal. Eller också tvärtom. Titta runt lite på våra olika produktsidor för att kunna få mer inredningsdetaljer och tips som kan hjälp dig på vägen. En brun soffa kan ibland passa lika bra med samma mattor som en grå soffa, så tänk på det när du letar.

Detta var våran presentation om mattor under olika gråa soffor. Du kan även läsa mer om andra kombinationer om mattor och soffor.

Läs gärna också hallmatta inspiration 2023-01-17

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)