• FRI FRAKT & RETUR
  • HANDLA TRYGGT MED FAKTURA
  • 1-2 DAGARS LEVERANS
  • 14 DAGARS ÖPPET KÖP

Hur du rengör ett koskinn

Hur du rengör ett koskinn

Koskinn är oerhört populära som mattor, av ett flertal anledningar. Koskinnet är imponerande, uppseendeväckande och blir något av en samtalsskapare. Koskinn är väldigt tåliga mattor som står emot det mesta. Det gör att det passar perfekt på platser i hemmet som har mycket trafik. En annan anledning till att koskinn utgör populära mattor är att de är väldigt enkla och snabba att rengöra och underhålla. Det gör att om man tar hand om dem på rätt sätt kan de användas ett bra tag. Här kommer vi att berätta hur du rengör och underhåller ett koskinn så att det håller så länge som möjligt.

 

Det bästa sättet att underhålla ditt koskinn är att dammsuga det regelbundet. Det är helt riskfritt att dammsuga ett koskinn på samma sätt som du dammsuger alla andra mattor i ditt hem. Det håller mattan ren och förhindrar att smuts och fläckar byggs upp. Du ska alltid dammsuga i hårens riktning, att dammsuga mot håren kommer att skada ditt koskinn med tiden. Du kan också använda andra munstycken på dammsugaren på koskinnet, se bara till att inte ställa in den högsta effekten.  

Det är en bra idé att ta ut mattan då och då och rista den ordentligt. Även om dammsugning kommer att ta bort det mesta av smuts och damm, kan en rejäl skakning få bort det som kan ha fastnat lite djupare i mattan. Kom ihåg att inte piska koskinnet så som du kan göra med en vanlig matta. Det kan skada din matta.

Att borsta ditt koskinn regelbundet är ett bra sätt att hålla det rent och snyggt. Det kräver inte mycket ansträngning eller tid och är mycket effektivare än enbart dammsugning. Välj en borste med hård borst och borsta i hårens riktning. Det är ett väldigt effektivt sätt att hålla ditt koskinn fräscht.

Om du råkar spilla något på ditt koskinn ska du se till att få bort det snabbt. Om vätskan får ligga kvar kommer den att sugas in i mattan och lämna en fläck som blir mycket svårare att få bort. Så fort du upptäckt att något spillts bör du blöta ner området med en handduk eller svamp. Torka inte eftersom det kan smeta ut fläcken. Försöka att badda bort så mycket av vätskan som möjligt.

 

 

Om ditt koskinn har fått en fläck finns det fortfarande hopp kvar. Det bästa är att använda vatten och tvål för att få bort det. Doppa en svamp i tvålvatten och badda på fläcken. Använd väldigt lite tvål och vatten, bara så att svampen precis blir fuktig. För mycket vatten kan skada din matta på sikt.

Det är verkligen värt att lägga ner lite tid och ansträngning på att underhålla ditt koskinn. Kolla in vårt utbud av koskinn. Alla våra koskinn har sina unika mönster, vilket betyder att det inte finns två likadana.2019-04-17

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski